Ungaria respinge „cotele nelimitate permanente ale UE privind imigranţii”

Un grup de refugiaţi trece pe sub un gard de sârmă ghimpată la frontiera ungaro-sârbă, în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015.
Un grup de refugiaţi trece pe sub un gard de sârmă ghimpată la frontiera ungaro-sârbă, în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)

Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al guvernului ungar, a acuzat Parlamentul European că înlătură pe ascuns toate limitele la cotele UE privind imigranţii, practic făcându-le „nelimitate şi permanente”.

Parlamentul ungar a respins decizia Parlamentului European, a declarat Kovacs, adăugând că „decizia [UE] va schimba în mod ireversibil viitorul continentului”.

Kovacs a făcut de asemenea referire la o propunere din 2015 a Comisiei Europene de a reinstala 40.000 de imigranţi pe cuprinsul statelor membre UE, o mişcare ce ulterior va fi cunoscută sub numele de „sistemul de cote”.

„Acel număr s-a triplat rapid, sărind la 120.000, dar în acelaşi timp, promotorii acestei soluţii au insistat că este vorba de o măsură care se aplică o singură dată. Bruxelles-ul promovează acum o propunere pentru un sistem permanent de cote care nu dispune de o limită superioară”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar.

Conform lui Kovacs, evoluţia treptată către cote nelimitate şi permanente privind acceptarea imigranţilor nu a fost un eveniment accidental executat cu bună credinţă, ci face parte dintr-un program înşelător, preconceput şi creat de „lobby-ul pro-imigraţie”. El a adăugat că acest lobby este făcut de politicieni globalişti şi finanţatori precum George Soros.

„Haideţi să fim sinceri. Promotorii agendei pro-imigraţie (socialiştii, liberalii, verzii şi alţii ca ei) nu au fost sinceri cu noi”, a mai precizat el.

„Ei au susţinut că nu vor exista reinstalări obligatorii. Apoi au susţinut că va fi o măsură limitară şi aplicată o singură dată. Dar, regulamentele recent adoptate cer un mecanism permanent pentru admiterea şi reinstalarea imigranţilor fără a exista o limită superioară”, a mai afirmat Kovacs.

Parlamentul ungar a cerut guvernului naţional să protejeze interesele ţării împotriva birocraţilor din Parlamentul European şi UE. „Uniunea Europeană trebuie să respecte suveranitatea Ungariei şi voinţa poporului său”, a adăugat Kovacs.

Kovacs a menţionat că poporul ungar doreşte să plaseze interesele naţionale ale Ungariei pe primul loc şi să protejeze integritatea şi identitatea societăţii şi culturii sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe