Ungaria respinge „cotele nelimitate permanente ale UE privind imigranţii”

Un grup de refugiaţi trece pe sub un gard de sârmă ghimpată la frontiera ungaro-sârbă, în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015.
Un grup de refugiaţi trece pe sub un gard de sârmă ghimpată la frontiera ungaro-sârbă, în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)

Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al guvernului ungar, a acuzat Parlamentul European că înlătură pe ascuns toate limitele la cotele UE privind imigranţii, practic făcându-le „nelimitate şi permanente”.

Parlamentul ungar a respins decizia Parlamentului European, a declarat Kovacs, adăugând că „decizia [UE] va schimba în mod ireversibil viitorul continentului”.

Kovacs a făcut de asemenea referire la o propunere din 2015 a Comisiei Europene de a reinstala 40.000 de imigranţi pe cuprinsul statelor membre UE, o mişcare ce ulterior va fi cunoscută sub numele de „sistemul de cote”.

„Acel număr s-a triplat rapid, sărind la 120.000, dar în acelaşi timp, promotorii acestei soluţii au insistat că este vorba de o măsură care se aplică o singură dată. Bruxelles-ul promovează acum o propunere pentru un sistem permanent de cote care nu dispune de o limită superioară”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar.

Conform lui Kovacs, evoluţia treptată către cote nelimitate şi permanente privind acceptarea imigranţilor nu a fost un eveniment accidental executat cu bună credinţă, ci face parte dintr-un program înşelător, preconceput şi creat de „lobby-ul pro-imigraţie”. El a adăugat că acest lobby este făcut de politicieni globalişti şi finanţatori precum George Soros.

„Haideţi să fim sinceri. Promotorii agendei pro-imigraţie (socialiştii, liberalii, verzii şi alţii ca ei) nu au fost sinceri cu noi”, a mai precizat el.

„Ei au susţinut că nu vor exista reinstalări obligatorii. Apoi au susţinut că va fi o măsură limitară şi aplicată o singură dată. Dar, regulamentele recent adoptate cer un mecanism permanent pentru admiterea şi reinstalarea imigranţilor fără a exista o limită superioară”, a mai afirmat Kovacs.

Parlamentul ungar a cerut guvernului naţional să protejeze interesele ţării împotriva birocraţilor din Parlamentul European şi UE. „Uniunea Europeană trebuie să respecte suveranitatea Ungariei şi voinţa poporului său”, a adăugat Kovacs.

Kovacs a menţionat că poporul ungar doreşte să plaseze interesele naţionale ale Ungariei pe primul loc şi să protejeze integritatea şi identitatea societăţii şi culturii sale.