Ungaria critică un nou tratat ONU privind imigraţia. Doreşte să renunţe la negocieri

Diverşi lideri ungari au criticat un nou tratat ONU privind imigraţia care se află în prezent în etapa de elaborare şi care va deschide şi mai mult graniţele Europei, afirmând că, aparent, tratatul a fost “copiat din planul lui Soros” şi ameninţând că se vor retrage de la negocieri.
Un grup de refugiaţi trece pe sub un gard de sârmă ghimpată la frontiera ungaro-sârbă, în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015.
Un grup de refugiaţi trece pe sub un gard de sârmă ghimpată la frontiera ungaro-sârbă, în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)

Un număr mare de oficiali de top ungari au criticat săptămâna trecută tratatul, susţinând că acesta promovează, în loc să descurajeze, creşterea migraţiei din Lumea a Treia către Europa, generând riscuri şi poveri financiare care au pus în pericol europenii.

Oficialii ungari au mai afirmat că planul global merge în paralel cu agendele promovate de Uniunea Europeană şi “reţeaua de tip mafiot a lui George Soros” şi că secretarul general al ONU, Antonio Guterres şi co-conspiratorii lui avansează cu planul fără să ţină cont de opoziţie.

“Proiectul de directivă a ONU privind imigraţia aminteşte de planurile Uniunii Europene, împotriva cărora guvernul ungar luptă de asemenea”, a afirmat Gyorgy Bakondi, consilierul şef pentru securitate. “Opiniile secretarului general al ONU cu privire la acordul planificat pentru migraţie sunt departe de a fi susţinute pe plan internaţional. Guvernul ungar a mai protestat împotriva faptului că secretarul general al ONU prezintă planul ca fiind propriul său punct de vedere pe diversele forumuri ale organizaţiei globale, însă fără să existe un consens asupra problemei”.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a avertizat că guvernul său este pregătit să plece de la masa negocierilor, promiţând să va susţine politici suverane privind imigraţia, care plasează siguranţa şi securitatea cetăţenilor ungari înaintea dictatelor unor internaţionalişti nealeşi.

Se prevede ca Pactul privind imigranţii să fie adoptat către sfârşitul acestui an, iar negocierile interguvernamentale pe marginea sa nici nu au început încă, dar secretarul general al ONU "a anunţat deja rezultatul", a notat Szijjarto în urmă cu câteva zile, potrivit Agerpres.

“Guvernul ungar doreşte ca imigraţia să fie stopată, şi nu promovată”, a declarat Szijjarto.

Premierul ungar Viktor Orban a arătat că noul tratat ONU cere ca ţările să relaxeze prevederile legale privind imigraţia şi penalităţile privind intrările ilegale pe teritoriile lor şi să transfere controlul asupra imigraţiei organizaţiilor neguvernamentale şi organizaţiilor de caritate – multe dintre ele fiind finanţate de George Soros.