Un miraj se arată în sudul Chinei, în timpul sărbătorilor de Anul Nou

Miraj în China, Guangdong. Să fie Photoshop, sau nu?
Miraj în China, Guangdong. Să fie Photoshop, sau nu? (Captură internet)

Numeroşi oameni care au sărbătorit Anul Nou (chinezesc, n.trad.) pe coasta Provinciei Guangdong pe 2 februarie au avut parte de un miraj preţ de 5 minute, în cea de-a treia zi de sărbătoare.

Un şir de clădiri au fost văzute "plutind" deasupra oceanului în apropierea zonei Houhai din oraşul Shenzhen, iar un post TV din Hong Kong a difuzat o înregistrare video cu iluzia optică în seara următoare.

Dl Guan, un localnic, împreună cu familia sa care locuieşte în Houhai, în zona coastă, a urmărit mirajul privind pe fereastra balconului său în jurul amiezii, potrivit cotidianului Southern Metropolis.

Guan a declarat canalelor mass-media că zona de coastă se acoperise de ceaţă. Deodată, din mijlocul norilor, a apărut un lanţ de clădiri, iar bărbatul şi-a chemat familia să privească iluzia. Ei au descris imaginea unui grup de clădiri întunecate, aflate în faţa unui lanţ muntos, având la bază un nor de culoare albă.

Guan crede că apariţia mirajului la începutul Anului Nou înseamnă că acest an va fi unul prosper.

Mulţi alţi localnici au fost de asemenea martori ai mirajului, făcând fotografii şi lăsând postări despre acest subiect pe microblogurile lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe