Un clip video ilustrează de ce ar trebui să fim foarte atenţi ce obiecte lăsăm în maşină

O televiziune canadiană a surprins aceste imagini curioase, pe stradă.

Print screen YouTube
Print screen YouTube

În timpul verii, o maşină parcată la soare poate deveni un iad viu. Nu este o glumă: în timpul lunilor calde, interiorul unui vehicul poate atinge temperaturi de peste 60 de grade.

Aceste temperaturi prezintă un risc serios pentru sănătate, după cum a demonstrat maestrul bucătar israelian Haim Cohen . El a copt o pizza într-un vehicul, pentru a arăta de ce niciodată copiii nu ar trebui să fie lăsaţi în interiorul unui vehicul staţionat la soare.

Din acest motiv, de asemenea, nu trebuie să uităm nimic delicat sau periculos în interiorul maşinii, în special obiecte cu potenţial exploziv, cum ar fi un tub de fixativ. În caz contrar, puteţi avea aceeaşi experienţă ca această persoană din Vancouver, Canada, căreia i-a explodat un spray în maşina parcată la soare, spărgându-i parbrizul din faţă, potrivit unui video al unui canal de ştiri locale încărcat pe youtube.

Atunci când s-a încălzit, spray-ul a reacţionat în mod similar cu o rachetă, izbindu-se de parbriz dar, din fericire, nu a provocat daune în exteriorul vehiculului.