Un avion mic dispare în Triunghiul Bermudelor

Autorităţile au localizat deja epava avionului care s-a pierdut în zona misterioasă.
Avion
Avion

Triunghiul Bermudelor, o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colţuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico şi Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic, a devenit din nou scena unei tragedii. Un avion mic plecat din Porto Rico cu patru persoane la bord, dintre care doi minori, a dispărut fără urmă luni 15 mai a.c., la ora 14:10 în acest triunghi misterios, relatează Abc News.

În cele din urmă, Paza de Coastă a Statelor Unite ale Americii a raportat că au fost găsite resturi ale aeronavei, un bimotor MU-2B, în Bahamas. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile din insula din Caraibe, aeronava călătorea în partea de est a insulei Eleuthera în momentul în care serviciul de control al traficului aerian din Miami a pierdut contactul cu avionul atât radio cât şi pe radar. “Nu există indicii că au existat condiţii meteorologice nefavorabile“, a declarat purtătorul de cuvânt al Pazei de coastă, Ryan Kelly.

Persoanele de la bordul avionului au fost identificate ca fiind: Nathan Ulrich în vârstă de 52 ani din Lee, New Hampshire şi Jennifer Blumin din New York, împreună cu copiii lor, de 4 şi 10 ani.

Jennifer Blumin, în vârstă de 40 de ani, era fondatoarea şi CEO al Skylight Group, o agenţie care oferă spaţiu pentru evenimente în jurul oraşului New York, specializat în industria modei. Compania a confirmat că aceasta împreună cu membrii familiei sale se aflau în avion şi a cerut să li se respecte intimitatea.

Autorităţile americane au anunţat pe contul Twitter despre incident. În prezent, încă se mai caută posibili supravieţuitori ai accidentului.

Ce se întâmplă în Triunghiul Bermudelor?

Triunghiul Bermudelor - zonă a Oceanului Atlantic între Bermude, Miami şi San Juan, Puerto Rico, unde navele şi avioanele continuă să dispară, este unul dintre cele mai mari mistere ale planetei noastre.

Supravieţuitorii povestesc despre o deplasare a timpului, instrumente de navigaţie care nu mai funcţionează, bile de lumină ce vin din cer, schimbări bruşte şi violente ale vremii şi pereţi inexplicabili de ceaţă, cum a fost descrise de Frank Flynn în 1956. El a descris ca o "masă necunoscută" de ceaţă, care a epuizat puterea motorului după ce nava a pătruns în ea.

Bruce Gernon Jr. a întâlnit un astfel de tip de ceaţă în 1970, care i-a învăluit avionul şi l-a transportat în ceva nelumesc. De-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă au încercat să demitizeze misterul Triunghiului Bermudelor spunând că nu există niciun mister. Dar cei care au experimentat direct aceste evenimente ciudate şi au supravieţuit afirmă cu tărie că s-au întâmplat anumite lucruri ciudate pe mări şi pe cer în zona Triunghiului Bermudelor, lucruri care depăşesc înţelegerea logică.

Chiar şi explicaţiile experţilor continuă să fie diferite.

Una dintre cele mai interesante teorii este cea potrivit căreia Triunghiul Bermudelor ar fi o poartă către o altă dimensiune (spaţiu-timp). Oamenii de ştiinţă de renume mondial precum Michio Kaku şi Albert Einstein au emis teorii despre refracţia timpului, afirmând că, teoretic, călătoria în timp este posibilă.

Einstein a descris timpul ca un râu, care îşi urmează cursul în jurul universului, accelerând şi încetinind în apropierea stelelor şi planetelor. De exemplu, timpul merge mai repede pe Lună, şi mai lent pe Jupiter, decât o face pe Pământ. Însă ceea ce este cu adevărat interesant şi a captat atenţia fizicienilor din întreaga lume este că teoria lui Einstein permite ca "râul de timp" să aibă vârtejuri (whirlpools) şi chiar să se bifurce în două râuri. În această situaţie, călătoria în timp este posibilă.

Kurt Gödel de la Princeton, poate cel mai important logician al mileniului trecut, a găsit o nouă soluţie a ecuaţiilor lui Einstein care permitea călătoria în trecut. El a descoperit că dacă universul se roteşte şi tu călătoreşti în jurul universului suficient de repede, te-ai putea întoarce în timp, şi ai putea chiar ajunge înainte să pleci.

În ecuaţia lui Einstein, timpul este un flux, asemănător cu un râu. Acesta accelerează, face meandre şi încetineşte. Râul timpului se poate îndoi şi încovriga, moment în care se formează un "vortex temporal" prin intermediul căruia este posibil să se între în alte spaţii-temporale. De asemenea, râul timpului se poate ramifica în mai multe râuri, caz în care veţi avea o realitate paralelă şi astfel puteţi deveni un călător în timp şi nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la provocarea unui paradox", susţinea la rândul său Michio Kaku.

Mai mult mit decât realitate spune Paza de Coastă a Statelor Unite şi alte agenţii, citând statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase şi avioane dispărute sau pierdute în triunghiul Bermudelor nu este mai mare decât în oricare altă zonă foarte circulată a lumii.