Ucraina: Experţii internaţionali îşi amână deplasarea la locul tragediei aviatice

Aeronava distrusă a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines
Aeronava distrusă a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines (DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)

Experţii internaţionali prezenţi în estul Ucrainei pentru a investiga circumstanţele prăbuşirii zborului MH 17, şi-au amânat deplasarea în zona unde a fost doborât avionul.

Potrivit unui fotoreporter AFP, duminică, la circa un kilometru distanţă de locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei, într-o zonă aflată sub controlul separatiştilor pro-ruşi, se auzeau tiruri de artilerie. Aproape de locul tragediei se ridica fum negru iar oamenii evacuau zona. Un punct de control al rebelilor a fost abandonat, relatează Hotnews.

Datorită situaţiei precare de pe teren, experţii internaţionali au renunţat la planul de a se deplasa în zonă duminică. "Am auzit că au loc confruntări. Situaţia de pe teren pare să fie nesigură... am decis, astfel, să ne deplasăm mâine", a declarat Alexander Hug, şeful adjunct al misiunii OSCE de monitorizare, în prezenţa experţilor olandezi şi australieni.

Oficialul a mai opinat că "luptele din zonă vor afecta în mod sigur locul accidentului."

Avionul malaezian MH 17, având 298 de pasageri la bord s-a prăbuşit pe 17 iunie, doborât, conform Kievului şi SUA, de o racheta aer-sol, trasă din zona controlată de separatiştii pro-ruşi.