Turcan: PSD a început politizarea şcolilor în forţă! Îi îngenunchează şi pe ultimii profesori idealişti rămaşi

Asaltul PSD asupra învăţământului trebuie să înceteze. Prin politizarea funcţiilor de conducere din şcoli, PSD îi îngenunchează şi pe ultimii profesori idealişti care mai credeau în valori precum: corectitudine, meritocraţie sau competitivitate, a acuzat şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD a început politizarea şcolilor în forţă! Peste 500 de profesori, care nu au reuşit să ia concursul pentru ocuparea posturilor de director sau nici măcar nu s-au prezentat la el, revin la conducerea şcolilor, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"PNL solicită organizarea de concursuri transparente şi corecte pentru posturile rămase neocupate în urma concursului.​ PSD a început politizarea şcolilor în forţă! Ministerul Educaţiei a instalat în funcţii 5 din 6 directori sau directori adjuncţi din pix. În sistemul de educaţie nu se poate merge din eroare în eroare, din ilegalitate în ilegalitate. A existat un fals în acte publice, există abuzuri după abuzuri în judeţe. Ministerul e obligat să nu persiste în politizare şi improvizaţie. Trebuie aleasă calea legală şi transparentă", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, Ministerul Educaţiei a numit 502 directori şi directori adjuncţi pe cele 666 de posturi neocupate prin concurs, chiar dacă nu toţi au promovat sau nu s-au prezentat la concursul organizat în această toamnă.

"Un candidat pentru o funcţie de director care nu a promovat concursul, nu poate fi delegat pe acea funcţie din simplul motiv că nu va avea legitimitate în faţa corpului profesional sau pentru că nu are cunoştinţele necesare pentru a gestiona problemele aferente postului", a opinat Raluca Turcan.

În opinia liberalilor, soluţia corectă/legală era să se organizeze un nou concurs acolo unde nu au fost ocupate funcţiile de conducere din şcoli.

"Asaltul PSD asupra învăţământului trebuie să înceteze. PSD a distrus şcolile profesionale, a încurajat frauda academică şi a adâncit decalajul dintre tinerii români şi cei europeni, a micşorat şansele absolvenţilor la o viaţă decentă. Prin politizarea funcţiilor de conducere, PSD îi îngenunchează şi pe ultimii profesori idealişti care mai credeau în valori precum: corectitudine, meritocraţie sau competitivitate", a subliniat Raluca Turcan.