Turcan: Dragnea e cel mai mare pericol pentru democraţia din România. Vrea să dea o lovitură de stat

Dacă-şi duce la bun sfârşit ameninţarea de a-l suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis fără a mai ajunge la popor prin referendum, liderul PSD Liviu Dragnea va provoca practic o lovitură de stat, a acuzat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nu este decizie mai importantă de luat pentru România în aceste zile decât aceea de a trimite acest Guvern acolo unde îi este locul - acasă, departe de banii publici, a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Odată demis Guvernul pe persoană fizică al dl. Liviu Dragnea, soclul lui Liviu Dragnea se va prăbuşi şi există şansa ca România să reintre pe o cale normală, europeană şi românească. Facem un apel la adresa tuturor parlamentarilor din toate partidele să se gândească dacă un Guvern condus de Liviu Dragnea prin d-na Viorica Dăncilă chiar poate da o şansă copiilor şi tinerilor - de a se realiza în propria lor ţară. În acest moment, Liviu Dragnea este cel mai mare pericol pentru democraţia din România", a declarat Raluca Turcan.

În opinia fostei şefe PNL, Dragnea a depăşit cadrul democratic, prin ameninţările specifice crimei organizate, pe care le lansează la adresa judecătorilor şi procurorilor, la adresa serviciilor de informaţii, a partenerilor României şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Ultima mişcare a lui Liviu Dragnea este cea a ameninţării cu suspendarea preşedintelui. Din nefericire, dacă-şi duce la bun sfârşit această ameninţare a suspendării preşedintelui fără a mai ajunge la popor prin referendum, Dragnea va provoca o lovitură de stat. În cazul în care preşedintele României ar fi suspendat de Parlament, chiar dacă nu există temeiuri pentru o astfel de decizie, organizarea referendumului este obligatorie! Constituţia prevede, fără dubiu, obligativitatea organizării referendumului, la art 95, alin 3: Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui", a precizat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne