Turcan: A venit nota de plată pentru milioane de români. Avem o guvernare mincinoasă, incompetentă şi clientelară

Guvernarea PSD-ALDE este mincinoasă, incompetentă, clientelară, preocupată doar de controlul Justiţiei şi de jecmănirea firmelor private, a atras atenţia fosta şefă a PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Marea minciună pe care preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a livrat-o românilor – creşterea nivelului de trai – iese la iveală în toată mizeria ei, a acuzat luni, pe pagina sa de socializare, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Românii trăiesc şi vor trăi mai prost în regimul Dragnea care le-a promis marea cu sarea. Puterea de cumpărare scade şi va scădea şi mai puternic după 1 octombrie din cauza valului de scumpiri generate de creşterea preţurilor la benzină şi motorină, curent şi gaze. Inflaţia a crescut, leul a slăbit, costul împrumuturilor în moneda naţională creşte, ratele românilor care au făcut împrumuturi în lei sunt pe cale să se mărească. Semnale de alarmă vin de peste tot", a declarat Raluca Turcan.

Fosta şefă PNL atrage atenţia că, potrivit unei anchete realizate recent de Institutul Naţional de Statistică, în domeniul comerţului cu amănuntul managerii societăţilor comerciale estimează o creştere a preţurilor cu amănuntul de 25% până la sfârşitul lui noiembrie.

"Veniturile românilor din sectorul public şi privat, ale pensionarilor vor fi erodate. Cheltuielile cu întreţinerea pe timpul iernii vor fi o povară şi pentru cei care le suportau mai uşor. Măririle salariale din sectorul bugetar urmau să fie oricum înghiţite de şmecheria transferului contribuţiilor de asigurări sociale şi de sănătate la angajat, operaţiune care va scădea salariul net atât la stat cât şi în privat", a subliniat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL consideră că aceasta este nota de plată a unei guvernări mincinoase, incompetente, clientelare, preocupate doar de controlul Justiţiei şi de jecmănirea firmelor private.

"Scadenţa şi momentul adevărului au venit. Nimic nu le mai poate acoperi, nicio propagandă, nicio diversiune. Din păcate, cei care plătesc, prin sacrificarea veniturilor şi a nivelului de trai, sunt milioane de români", a conchis Raluca Turcan.