Tun marca "Tel Drum". Schema prin care compania ar fi luat ilegal fonduri europene

Oficiul de Combatere a Spălării Banilor a prezentat schema prin care celebra companie teleormăneană asociată cu numele liderului PSD Liviu Dragnea - Tel Drum - ar fi luat ilegal fonduri europene.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Achiziţia unei staţii de asfaltare de către Tel Drum ar fi de fapt o schemă de obţinere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea preţului, susţin inspectorii Oficiului de Combatere a Spălării Banilor. Motivul: firma care a vândut utilajul ar fi fost într-o relaţie de afiliere cu Tel Drum. Cei implicaţi neagă acuzaţiile, relatează Adevărul.

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a sesizat în luna mai DNA pe motiv că două firme din Teleorman - Tel Drum (Alexandria) şi WFA Impex - ar fi folosit, în 2016, o schemă de obţinere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea preţului unor utilaje.

Concret, era vorba de modul în care Tel Drum a cumpărat de la WFA Impex, în decembrie 2015, o staţie mobilă de preparare mixturi asfaltice. Preţul: 12.026.450 lei (9.698.750 lei 2.327.700 lei TVA). Staţia mobilă fusese cumpărată de WFA Impex de la societatea Benninghoven Sibiu, firmă din grupul Wirtgen România, avansul fiind achitat în octombrie 2015. Preţul final: 8.773.620 lei (7.075.500 lei 1.698.120 lei TVA). Achiziţia făcea parte dintr-un proiect din cadrul programului "Creşterea Competitivităţii Economice", finanţat din fonduri europene, susţin oficialii Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

În urma depunerii cererii de rambursare în februarie 2016, Tel Drum a primit din fonduri europene suma de 4.170.462,5 lei, sumă apropiată de valoarea maximă eligibilă în cadrul proiectului, nerambursabilă.

Pe de altă parte, directorul Tel Drum susţine că licitaţia pentru utilajul pentru care ar fi fost obţinut ilegal fondurile europene a respectat toate normele.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne