Tudose prins cu "cianura în sac". Societatea civilă îi demontează afirmaţiile

"Am votat şi eu cu două mâini în Parlament, atunci, pentru interzicerea cianurilor!", declară Tudose. "Înduioşător, doar că minte!", susţin apărătorii Roşiei Montane, care vin şi cu dovezi.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Invitat la TVR la două zile după ce mii de oameni i-au cerut demisia pe motiv că şi-a anunţat intenţia de a retrage dosarul Roşia Montană de la UNESCO, premierul Tudose declara că a votat cu ambele mâini pentru interzicerea cianurilor.

"Înduioşător, doar că minte!", îi dau replica, pe Facebook, reprezentanţii comunităţii de-clic.ro, reamintind că în marţea neagră, Tudose a votat împotriva adoptării amendamentului la legea minelor prin care deputatul Remus Cernea propunea interzicerea cianurilor în minerit. În spijinul afirmaţiilor lor, reprezentanţii de-clic dau şi link către pagina Camerei Deputaţilor unde s-a consemnat votul.

În aceeaşi marţe de tristă amintire s-a votat şi pe controversata lege a minelor, Tudose votând pentru adoptarea acesteia. Finalmente, proiectul a fost respins după ce în Camera Deputaţilor nu a fost obţinut numărul necesar de voturi pentru adoptarea acestuia.

Reamintim că premierul Tudose a pus recent societatea civilă pe jar, anunţând că vrea să retragă dosarul Roşia Montană de la UNESCO, pentru ca resursele aurifere de acolo să nu rămână neexploatate. În plus, anunţul a fost făcut în termeni şi la un mod considerate de neacceptat de către mulţi cetăţeni, premierul încercând să minimizeze importanţa patrimoniului de la Roşia şi ironizând nevoia protejării acestuia. Drept urmare, mii de oameni au ieşit în stradă, cerându-i demisia.