Tudose: Iliescu, un om extraordinar, echilibrat, corect. De Năstase m-am simţit mândru

Foştii preşedinţi ai PSD, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, au fost oameni extraordinari, a declarat fără echivoc premierul Mihai Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Prim-ministrul Mihai Tudose are numai cuvinte de laudă faţă de doi dintre cei mai controversaţi foşti şefi ai PSD - fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Adrian Năstase.

"Ion Iliescu a fost un om extraordinar pentru timpul acela, un om echilibrat, un om corect, un om respectat şi astăzi, şi nu numai în ţară, şi în străinătate. Poate nu a fost un om perfect, dar pentru acele timpuri, cu acea mentalitate, nu ştiu dacă România suporta un şoc foarte mare atunci. Am avut foarte multe de învăţat de la el", a declarat premierul, citat de Agerpres.

Mihai Tudose a evocat, de asemenea, şi un moment în care s-a simţit "mândru de premierul României, domnul Adrian Năstase": este vorba despre un eveniment petrecut la Strasbourg, cu ocazia a 10 ani de la accederea României la Consiliul Europei, în care fostul şef PSD a ţinut un discurs în faţa studenţilor de la Universitatea "Robert Schuman".

"Erau aproape 300 de studenţi în aulă. Domnul Adrian Năstase a vorbit trei ore despre Titulescu. Trei ore, nu s-a foit unul, nici noi, cei din delegaţie. Şi credeţi-mă, fumător, după trei ore, cam începi să te foieşti. Un moment de mândrie, chiar un om extraordinar din punctul acesta de vedere, pe politică externă era extraordinar. Astăzi nu mai recunoaşte nimeni că eforturile domniei sale s-au concretizat prin intrarea în Uniunea Europeană şi în NATO", a precizat Tudose.