Tudose, declaraţie uluitoare: "ROBOR-ul a atins un minim istoric. Nu avea decât să crească"

Românii care au credite în lei au primit o lovitură grea odată cu creşterea indicelui ROBOR. Criticii dau vina pe măsurile luate de Guvernul PSD-ALDE, însă premierul Mihai Tudose arată cu degetul spre BNR şi băncile din România.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Obiectiv Vocea Brailei)

Indicele ROBOR nu avea cum să mai scadă pentru că "a atins un minim istoric, nu avea decât să crească", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Mihai Tudose.

"La preluarea mandatului s-a spus că o să capotăm la sfârşitul lui august, că nu o să mai avem bani de salarii. Apoi toată lumea ne-a recomandat să fim mai blânzi cu anumiţi operatori economici, că va veni şi răzbunarea, probabil. ROBOR-ul nu avea cum să mai scadă, a atins un minim istoric în România. Nu avea decât să crească. Ce se întâmplă pe segmentul bancar eu cred că puteţi să-l întrebaţi pe domnul guvernator al BNR, domnia sa coordonând şi trebuind, cel puţin teoretic, să aibă grijă de aceste fluctuaţii", a declarat Tudose.

Afirmaţia premierului i-a determinat pe unii să concluzioneze că e posibil ca premierul să nu ştie de fapt ce este ROBOR-ul.

Reamintim că indicele ROBOR - rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele - a ajuns vineri la 2,18%, cel mai ridicat nivel din octombrie 2014 până în prezent, reiese din datele publicate de Banca Naţională a României.

Creşterea indicelui va afecta în mod direct preţul împrumuturilor în lei, din moment ce dobânda se calculează în funcţie de ROBOR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne