Tudose ameninţă FMI: Dacă mai greşesc o dată, voi reacţiona violent. E un atac asupra ţării!

Premierul Mihai Tudose a avertizat că "dacă mai greşesc o dată" prognoza cei de la Fondul Monetar Internaţional va "reacţiona violent", pentru că, în acest caz, vorbim de "un atac asupra ţării".
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirilă / Epoch Times România)

România nu va lua niciun împrumut de la Fondul Monetar Internaţional, există alte instrumente financiare în caz de nevoie, "eurobonduri, împrumut titluri de stat", a declarat luni seară, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

"Sincer, în niciun caz, şi le-am spus-o şi lor, fiindcă la ce prognoze au făcut şi la cum s-au purtat cu noi, iertaţi-mă, cred că ar trebui să fim într-o disperare la care să nici nu ne folosească dacă luăm banii de la ei. Nu voi lua un leu împrumut de la FMI", a declarat Mihai Tudose, citat de Agerpres.

Întrebat dacă are de reproşat FMI situaţia legată de tăierile de salarii din 2010, Tudose a replicat: "Păi, au ieşit senini şi au spus 'noi am cam greşit un pic'".

"Au stricat viaţa unei ţări şi a oamenilor într-un mod dezastruos. Şi acum au greşit o prognoză, au greşit-o pe a doua, eu mi-am făcut datoria să-i chem şi să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc cu ei, nici măcar aşa, în vizită de curtoazie, când se schimbă garnitura la ei, dacă o greşesc, în continuare, şi pe a treia (prognoză - n.r.). Au devenit un pic mai prudenţi. Eu nu vorbesc de Fondul Monetar Internaţional ca structură, dar, nu ştiu, oamenii pe care-i trimit pe aici, nu ştiu care e baza de selecţie, că nu prea le iese. Eu am avut o discuţie cu ei, doar atâta: mai greşiţi o dată şi voi reacţiona violent, fiindcă înţeleg că este, de fapt, un atac al vostru asupra ţării, cu ratingul de ţară", a declarat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne