Tudose: Am chemat FMI la discuţii ca să nu mai greşească prognozele. Sunt ditamai organismul şi lumea se uită

Premierul Mihai Tudose îşi doreşte ca Fondul Monetar Internaţional "să nu mai greşească" prognozele privind România, astfel că i-a chemat pe reprezentanţii organismului internaţional la Palatul Victoria pentru a le oferi acces la datele Ministerului de Finanţe.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirila/Epoch Times)

Fondul Monetar Internaţional urmează să realizeze un raport de ţară, context în care prim-ministrul PSD Mihai Tudose a avut o întrevedere, marţi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a organismului internaţional.

"Am avut astăzi o întâlnire importantă cu FMI. Am chemat la discuţii FMI tot nu pentru a lua bani, cum deja am înţeles că se aude, ci pentru a vorbi cu domniile lor, împreună cu ministrul de Finanţe să facă o vizită la Ministerul Finanţelor să vadă exact cifrele, fiindcă domniile lor în octombrie fac previziunea de sfârşit de an pe partea financiară a României.

Dat fiind faptul că ultimele două le-au cam greşit - România nu a funcţionat aşa cum a spus FMI, ci un pic mai bine, ca să nu mai apară şi a treia greşeală care chiar ar putea fi interpretată, le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale României ca să se bazeze pe ele. Totuşi, sunt ditamai organismul şi lumea se uită la ceea ce spune Fondul Monetar Internaţional. De fapt ultimele două (previziuni — n.r.) nu prea le-au ieşit. Eu nu i-am acuzat de rea-voinţă, dar să fie un pic mai atenţi", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a negat că reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi-ar fi exprimat îngrijorări cu privire la economia românească, la deficit sau privind legea salarizării: "N-a fost vorba deloc despre bani, ci despre acele previziuni ale lor care aş dori să fie corecte".

La rândul său, preşedintele PSD Liviu Dragnea a lăudat iniţiativa premierului Tudose.

"Este foarte bine că i-a invitat la o discuţie pe cei de la FMI pentru că e un demers corect şi cinstit al Guvernului de a avea o întâlnire cu FMI, să le pună la dispoziţie datele corecte, pentru că se tot întinde această horă de specialişti care spun că nu avem bani, că o să depăşim deficitul, ba că o să avem o creştere economică mai mică. Să sperăm că cei de la FMI au înţeles", a afirmat Dragnea.

La întâlnirea cu reprezentanţii FMI au participat, alături de Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne