Tudorel Toader, acuzat de fake news. "Deci nu e maşină, ci bicicletă; nu i s-a dat, ci i s-a luat"

Tudorel Toader răspândeşte "fake news" în legătură cu trecerea procurorilor sub autoritatea ministrului Justiţiei, a acuzat judecătorul Cristi Danileţ.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Judecătorul Cristian Danileţ, fost membru în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, îl acuză practic pe Tudorel Toader de "fake news" referitor la argumentele invocate de acesta pentru a justifica plasarea procurorilor sub autoritatea ministrului Justiţiei.

"Acum trei zile Curtea Constituţională din Franţa a dat o decizie cu privire la procurorii de acolo. Cei care nu îşi doresc independenţa justiţiei în România - ceea ce presupune independenţa judecătorilor, independenţa procurorilor şi independenţa avocaţilor - s-au grăbit să spună că CCFr a consacrat lipsa de independenţă a procurorilor, dat fiind faptul că ei îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. Or, Constituţia noastră spune la fel că procurorii acţionează sub autoritatea ministrului, ca urmare argumentul francez ar trebui să stea la baza eliminării independenţei procurorului din România, consacrată legal în anul 2005.

Păi, să citim ştirea: Franţa e criticată că nu are independenţa procurorului şi judecătorii CCFr aşteaptă reforma promisă de noul Preşedinte şi actualul ministru al justiţiei (aici). Deci nu e maşină, ci bicicletă; nu i s-a dat, ci i s-a luat. Pour les connaisseurs: Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat în 2010 Franţa pentru că procurorul nu este independent acolo şi asta nu a fost considerat ca fiind în regulă. Dar „fake news” fac rating, nu?!", a scris Cristi Danileţ pe pagina sa de socializare.

Anterior, Tudorel Toader a pledat în favoarea trecerii procurorilor în subordinea ministrului Justiţiei, oferind exemplul Franţei, unde procurorii sunt plasaţi sub controlul direct al şefilor lor ierarhici şi sub autoritatea ministrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne