Trump renunţă să numească un procuror pentru investigarea lui Clinton

Deşi în timpul campaniei, Donald Trump a declarat că unul dintre primele lucruri pe care le va face după câştigarea alegerilor este să se asigure că Hillary Clinton va fi judecată pentru folosirea emailului privat, acum preşedintele ales a renunţat, susţinând că o astfel de mişcare ar putea afecta SUA.
Un suporter a lui Donald Trump tine o pancartă care cere arestarea lui Hillary Clinton
Un suporter a lui Donald Trump tine o pancartă care cere arestarea lui Hillary Clinton (Gregg Newton/AFP/Getty Images)

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, nu va numi un procuror special pentru investigarea penală a democratei Hillary Clinton, conform fostului său manager de campanie.

Kellyanne Conway, şefa campaniei lui Trump, a declarat că acesta este ocupat acum cu soluţionarea chestiunilor majore cu care se confruntă SUA.

Într-o declaraţie făcută la emisiunea Morning Joe de la MSNBC, Conway a precizat: “Cred că atunci când preşedintele ales, care este acum şi liderul partidului vostru ... vă spune chiar înainte să fie investit că nu doreşte să mai fie urmărite acele acuzaţii, acest lucru trimite un mesaj foarte puternic membrilor”.

Conway face parte acum din echipa de tranziţie a lui Trump, pregătind investirea miliardarului din New York la 20 ianuarie 2017.

Însuşi Trump a recunoscut marţi că probabil nu va face niciun fel de mişcare pentru a pune în aplicare retorica de campanie privind trimiterea la închisoare a fostei Prime Doamne.

“Nu este un lucru pe care ţin foarte mult să îl fac”, a declarat el într-o discuţie oficială cu reporteri de la New York Times.

Trump şi-a descris schimbarea de atitudine ca o mişcare de unificare şi a declarat că nu se aşteaptă ca susţinătorii săi să fie “dezamăgiţi”. În plus, Trump consideră că judecarea lui Clinton “ar avea un efect puternic de divizare a ţării”.

“Cred că acest lucru ne va salva ţara, în mai multe moduri”, a precizat el, adăugând că nu doreşte să le “facă rău Clintonilor”.

Totuşi, Trump a sugerat că nu înlătură complet potenţiale investigaţii asupra acţiunilor lui Hillary Clinton.

Fostul primar al oraşului New York, Rudy Giuliani, care ar putea fi un posibil nominalizat pentru funcţia de secretar de stat sau director al serviciului naţional de informaţii, a declarat marţi reporterilor, în Trump Tower, că decizia preşedintelui ales de a nu numi un procuror special va ajuta la “unificarea naţiunii”.

Giuliani a mai susţinut că el susţine eforturile republicanilor din Congres de a continua investigaţiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe