Trump: întâlnirea cu liderul nord-coreean este încă posibilă pe 12 iunie

Preşedintele SUA a scris pe Twitter că discuţiile despre summitul de la Singapore "progresează foarte frumos"
Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat sâmbătă că întâlnirea sa cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pe 12 iunie, la Singapore, este încă posibilă, potrivit DPA.

Discuţiile despre summit "progresează foarte frumos (...) avem în vedere 12 iunie în Singapore, asta nu s-a schimbat", a afirmat preşedintele, care îi scrisese joi liderului de la Phenian pentru a-l informa că summitul de la Singapore nu va mai avea loc.

Sâmbătă, Casa Albă a anunţat că o echipă de la Washington se va deplasa în Singapore cu scopul de a face pregătirile necesare pentru orice eventualitate.

Sâmbătă seara Donald Trump a reacţionat printr-o postare pe Twitter la un articol publicat de ziarul New York Times: "@nytimes în declin citează "un oficial de rang înalt de la Casa Albă" care nu există spunune că "chiar dacă reuniunea ar fi replanificată, menţinerea acesteia pe 12 iunie ar fi imposibilă, având în vedere lipsa de timp şi volumul întâlnirile planificate. "GREŞIT DIN NOU" Utilizaţi oameni adevăraţi, nu surse false.

Kim Jong-un şi-a exprimat "voinţa neclintită" de a se întâlni cu preşedintele Statelor Unite pe 12 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe