Trenul în Tokyo este plin până la refuz. Ce face un expert să evite "blocajul" (video)

Cum arată oamenii când sunt înghesuiţi într-un anumit spaţiu precum sardinele într-o conservă? Ei bine, acest clip video înregistrat în orele de vârf din Tokyo răspunde la această întrebare.
Un tren plin de pasageri în Japonia
Un tren plin de pasageri în Japonia (Print screen YouTube)

Momentul când a fost înregistrat acest filmuleţ este dimineaţa devreme în Tokyo, atunci când hoarde de navetişti se luptă să ajungă la birou la timp. De pe peronul gării aceştia încep să urce în tren, împingând uşor şi umplând fiecare spaţiu liber pe care trenul îl poate oferi – în câteva minute un vagon gol se transformă repede într-o grămadă de carne umană etanşată sub vid. Comparaţia nu este cazuală deoarece, cu foarte puţin spaţiu şi aer, aceşti lucrători de la periferia oraşului Tokyo par să nu se teamă să se strecoare în interiorul unui tren care este gata să explodeze pentru că este supraaglomerat.

Şi când trenul se umple până la capacitate maximă într-un timp scurt, călătorii rămaşi pe peron tot mai încearcă să se strecoare în spaţiul aproape inexistent rămas în tren.

Se pare că acest fenomen nu este ceva neobişnuit în Japonia. Între orele 8:00 şi 9:00 în fiecare dimineaţă a unei zile normale de lucru, este considerată oră de vârf în Japonia - acest lucru se întâmplă şi după ora 17:00, dar orele cele mai nebuneşti sunt dimineaţa.

Pe unele peroane din oraşele mari din Japonia este prezent personalul staţiei, care, în afară de sarcinile normale pe care le are în dirijarea trenurilor, are şi rolul să organizeze călătorii într-un mod ordonat. Astfel, la fel ca în film, aceştia împing pasagerii în vagoane până când sunt umpute de călători - deveniţi la un moment dat complet imobilizaţi - pentru a intra un număr cât mai mare posibil de persoane.

(Print screen YouTube)

(Print screen YouTube)

După care se dă semnalul de plecare!! Un spectacol impresionant.

Datorită aglomeraţiei şocante din orele de vârf, în Japonia, în locuri precum Tokyo, nu se recomandă călătoria cu trenul dacă transportaţi bagaje mari sau călătoriţi cu copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură