Trei români arestaţi la Dubai pentru un spectaculos furt de bijuterii

O parte din bijuteriile furate de la casa Harry Winston din Paris în 2008 recuperate de politia franceza in 2009, dupa arestarea şi interogarea a 25 de persoane.
O parte din bijuteriile furate de la casa Harry Winston din Paris în 2008 recuperate de politia franceza in 2009, dupa arestarea şi interogarea a 25 de persoane. (FRANCOIS GUILLOT / AFP / Getty Images)

Trei români au fost arestaţi în Dubai, în cadrul unei operaţiuni purtând numele de cod "Prinţul", pentru furtul de bijuterii şi aur în valoare de peste 2,67 milioane euro.

Românii au acţionat în complicitate cu un grup de francezi iar arestarea a avut loc la 72 de ore de la raportarea furtului.

Spectaculosul furt

"Un bijutier libanez era plecat în vacanţă în ţara sa de origine când a primit un telefon de la o persoană care s-a prezentat ca un potenţial client. Acesta i-a cerut să vină la Paris pentru a discuta detalii cu privire la o afacere ", a explicat marţi şeful poliţiei din Dubai, Al Mazeina.

Odată ajuns în Paris, bijutierul s-a întâlnit cu falsul client, care i-a spus că va trimite un expert în bijuterii la Dubai pentru a alege şi a evalua produsele pe care ar dori să le cumpere.

Bijutierul l-a sunat pe un angajat din magazinul său din Dubai şi l-a informat despre acest aranjament. Pe 9 decembrie, "expertul", care s-a recomandat Christopher, a venit la magazin unde a petrecut două zile pentru a evalua bijuteriile. În a treia zi, pe 11 decembrie, Christopher a ales numeroase seturi de bijuterii, braţări, inele şi cercei, cu o greutate totală de 6,5 kg, le-a pus într-o servietă pe care a sigilat-o şi a lăsat-o la magazin pentru a fi preluată ulterior.

Mai târziu în aceeaşi zi, un alt bărbat, care s-a prezentat Dennis, l-a sunat pe angajatul de la magazinul de bijuterii şi a stabilit o întâlnire pentru a ridica servieta, în numele lui Christopher.

Între timp, în Paris, bijutierul libanez a avut programată o întâlnire cu aşa-zisul cumpărător într-un hotel. Când a ajuns acolo împreună cu fiul său, el a fost forţat sub ameninţarea violenţei să îi ceară angajatului său din Dubai să-i dea lui Dennis bijuteriile, toate documentele aferente şi facturi ştampilate. Sub ameninţare, bijutierul i-a spus angajatului că a primit la Paris banii pentru bijuterii.

În Dubai, Dennis a luat servieta cu bijuterii şi dus a fost.

Şeful poliţiei din Dubai a mai declarat că bijutierul a fost iniţial reticent să reclame furtul, care a fost declarat 12 ore mai târziu. Bijutierul a luat legătura cu poliţia din Paris iar angajatul sau cu cea din Dubai.

Christopher a fost arestat la locuinţa sa din Jumeirah Lakes Towers, de unde poliţa a confiscat şi o parte din bijuterii. Acesta i-a condus pe poliţişti la ceilalţi doi suspecţi, care au fost arestaţi când încercau să părăsească ţara.

Celelalte bijuterii au fost găsite la "Dennis" acasă. Hoţii au mărturisit că bijuteriile urmau să le fie încredinţate unor femei care să le scoată din ţară.

Poliţia îi caută şi pe ceilalţi suspecţi implicaţi în jaf.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe