Trei bărbaţi africani arestaţi pentru canibalism într-o suburbie a Parisului

Trei bărbaţi au fost arestaţi în suburbia pariziană Clichy-sous-Bois, foarte populată cu imigranţi, pentru că au atacat un bărbat, l-au muşcat de faţă şi apoi au vrut să mănânce bucăţile de carne pe care le-au muşcat.
Poliţişti francezi
Poliţişti francezi (Jeff J. Mitchell/Getty Images)

Bărbaţii - toţi provenind din insulele africane Capul Verde - au fost arestaţi duminică după ce au atacat un bărbat care se plimba pe o stradă din acea suburbie în jurul orei 6 p.m. şi i-au smuls cu dinţii bucăţi dintr-o ureche şi buza de jos, potrivit publicaţiei Le Parisien.

Victima a reuşit să îi respingă pe atacatori, rănindu-l pe unul la gleznă, înainte ca poliţia să sosească puţin mai târziu şi să îi aresteze pe cei trei africani.

Atât victima cât şi atacatorul rănit au fost duşi la spitalul Montfermeil.

Suburbia Clichy-sous-Bois a devenit renumită ca fiind una dintre cele mai agitate zone interzise accesului (zonă no-go) din vecinătatea Parisului. Revoltele ample care au avut loc în 2005 au început în acea zonă, când doi adolescenţi care fugeau de poliţie şi-au pierdut viaţa ascunzându-se într-o centrală electrică.

De atunci, Clichy-sous-Bois a fost asociată cu alte revolte, cum a fost cazul şi anul trecut, precum şi cu valul tot mai mare al extremismului islamist radical înregistrat în Franţa.

Multe alte suburbii în regiunea Seine-Saint-Denis au fost declarate zone no-go din cauza nivelului ridicat al criminalităţii.

Situaţia din unele zone a devenit atât de periculoasă încât compania publică de curierat Chronopost a anunţat că nu va mai livra pachete în anumite cartiere pentru că angajaţii săi nu sunt în siguranţă.

Atacurile violente aleatorii, cunoscute sub numele de violences gratuites, sunt de asemenea în creştere în Franţa, unele estimări arătând că au loc cel puţin 770 de astfel de atacuri pe zi în Franţa.

Săptămâna trecută într-un astfel de atac aleatoriu, un bărbat a înjunghiat şase persoane în arondismentul 18 al Parisului, zonă foarte populată cu imigranţi, înainte ca atacatorul plin de sânge să fie arestat de poliţie.