Tratamente naturiste cu scorţişoară

Tratamente naturiste cu scorţişoară
Tratamente naturiste cu scorţişoară (Facebook)

Scorţişoara nu numai că ne încântă papilele gustative, dar are şi un rol important în sănătatea noastră. Fie măcinată, sub formă de baton sau ca ulei esenţial, scorţişoara stimulează memoria, încetineşte căderea părului şi ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus.

Este un condiment ce provine din scoarţa aromată a arborelui Cinnamomum ceylanicum blume, originar din Sri Lanka. Delicioasă în prăjituri, dar şi în alte preparate, scorţişoara este unul din alimentele cele mai bogate în antioxidanţi care ne menţine tinereţea şi combate stresul. Recent s-a descoperit că scorţişoara echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joacă un rol important în prevenirea diabetului.

Dacă nu ştiţi cum să folosiţi mai multă scorţişoară în alimentaţia de zi cu zi, ei bine, ceaiul ori cafeaua pot fi mult mai plăcute papilelor dumneavoastră gustative, dacă presăraţi un pic de scorţişoară în băutură.

Tratamente naturiste cu scorţişoară. Tratează diabetul

Numeroase studii făcute în laboratoarele unor universităţi de prestigiu arată că scorţişoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2. Ea conţine substanţe care echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joacă şi un rol în prevenirea diabetului. Testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei post-prandiale (după masă) la pacienţii care consumau un gram de scorţişoară pudră pe zi timp de cel puţin o lună.

Este, deci, recomandată diabeticilor şi pot folosi fără rezerve acest condiment milenar.

Tratamente naturiste cu scorţişoară. Contra gripei

În medicina tradiţional chineză, scorţişoara era folosită ca remediu contra gripei şi răcelii. Iată ce trebuie să faceţi pentru aceasta.

Puneţi într-un vas cu apă (care fierbe) un beţigaş de scorţişoară, lăsaţi-l să fiarbă timp de 2 minute, după care scoateţi beţigaşul. Apa în care a fiert scorţişoara, o puteţi folosi la prepararea ceaiului, cum este cel verde. Beţi din acest ceai de scorţişoară de două ori pe zi, dacă răceala persistă mai mult de trei zile, consultaţi un medic.

Tratamente naturiste cu scorţişoară. Micşorează nivelul de colesterol

Nivelul ridicat de colesterol din sânge este un factor declanşator pentru bolile de inimă, de aceea căutaţi să mâncaţi cât mai sănătos, echilibrat şi să faceţi frecvent sport. Ca să reduceţi nivelul de colesterol, pur si simplu mâncaţi o jumătate de lingură cu scorţişoară zi de zi, în diferite preparate.

Tratamente naturiste cu scorţişoară. Stimulează memoria

În afară de respiraţia proaspătă şi gustul plăcut, guma de mestecat cu aromă de scorţişoară are şi un beneficiu mai puţin cunoscut: stimulează memoria.

Conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat gumă cu aromă de scorţişoară au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât cei care au mestecat gumă cu altă aromă sau nu au folosit deloc gumă.

Consumul de scorţişoară duce la creşterea nivelului de sodium din creier, ceea ce ajută la repararea neuronilor şi la crearea de noi conexiuni, potrivit dr. Gary Wenk. El susţine că scorţişoara este benefică în caz de Parkinson şi Alzheimer.

Tratamente naturiste cu scorţişoară. Fluidizează sângele

Un studiu a demonstrat că scorţişoara îmbunătăţeşte circulaţia sangvină în cazul persoanelor predispuse la ateroscleroză (depuneri pe vasele de sânge).

Într-un studiu realizat la Universitatea din Copenhaga, pacienţii cărora li se dădea o jumătate de lingură cu scorţişoară, combinată cu o lingură de miere, zi de zi înainte de micul dejun, au înregistrat efecte miraculoase în ceea ce priveşte ameliorarea durerii provocate de artrită. După o săptămână de la tratament nu-i mai dureau încheieturile, şi abia după o lună puteau merge fără să se plângă de durere.

Tratamente naturiste cu scorţişoară. Proprietăţi antibacteriene

Scorţişoara conţine antioxidanţi (substanţe care previn cancerul), iar uleiul extras din scorţişoară are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, motiv pentru care este recomandat în tratarea unor afecţiuni survenite de pe urma infestării cu bacterii şi fungi (de exemplu ulcer la stomac).

Tratamente naturiste cu scorţişoară. Proprietăţi antiinflamatoare

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, scorţişoara poate calma durerile menstruale. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi câteva picături de ulei esenţial de scorţişoară pe o compresă călduţă şi să o aplicaţi pe abdomen. Medicii fitoterapeuţi afirmă că scorţişoara poate fi folosită cu încredere şi în cazul infecţiilor urinare şi ginecologice.

În ceea ce priveşte alungarea durerilor de dinţi, scorţişoara şi-a câştigat notorietate. Amestecaţi cinci linguriţe cu miere şi o lingură cu scorţişoară (pudră), apoi aplicaţi o cantitate infimă din pasta obţinută pe dintele care va doare, de două-trei ori pe zi. Pasta obţinută se poate păstra într-un recipient la temperatura camerei.

Scorţişoara este şi un remediu natural pentru eliminarea eficientă a durerilor de cap şi ameliorarea migrenelor.

Tratamente naturiste cu scorţişoară. Împotriva îmbătrânirii şi stresului

Scorţişoara se clasează printre alimentele ce conţin cei mai mulţi oxidanţi. Scorţişoara ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite. Există suplimente alimentare sub formă de capsule cu scorţişoară care sunt foarte uşor de folosit.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură