Transhumanismul - un pas mai aproape. Proiect finanţat de DARPA creează un implant care poate “codifica amintirile”

Savanţii finanţaţi de DARPA au anunţat că au creat un implant care poate manipula amintirile creierului uman. Este pentru prima dată când se recunoaşte în mod public că savanţii au această capabilitate.
Creier
Creier (youtube.com)

Cercetătorii de la University of Southern California şi Wake Forest Baptist Medical Center au creat un implant de microcipuri care va “codifica amintirile” din creier.

Implantul, rezultatul unei colaborări de 10 ani între grupuri finanţate de US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), permite programatorilor să păcălească creierul, folosind impulsuri electrice care imită semnalele creierului, pentru a transforma amintirile pe termen scurt în amintiri permanente.

Savanţii susţin că acest lucru le va permite să evite zonele periculoase ale creierului. Ei susţin că nu pot recupera memoriile din zone afectate, în timp ce programul lor va permite creierului să acţioneze ca şi cum acele zone nu ar exista.

“Este ca şi cum ai fi capabil să traduci din spaniolă în franceză fără să poţi înţelege niciuna dintre cele două limbi”, a declarat Ted Berger de la USC, liderul proiectului, pentru Financial Times.

Savanţii pretind că există o rată de acurateţe de 90% pentru rezultatele de laborator. Este pentru prima dată când se recunoaşte în mod public că savanţii sunt capabili să folosească tehnologia pentru a manipula amintirile umane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură