Traian Băsescu, urmărit penal pentru şantaj. Fostul preşedinte s-a prezentat la Parchet

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu s-a prezentat miercuri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirile în dosarul deschis ca urmare a plângerii senatoarei PSD Gabriela Firea. Băsescu a ieşit din sediul Parchetului după doar 20 de minute, fără a da declaraţii presei, relatează Realitatea TV.

Conform B1 TV, declaraţii a făcut în schimb avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, care a precizat că avocaţii apărării au solicitat un termen pentru consultarea dosarului, să vadă ce probe au fost depuse. Întrebat de jurnalişti cum a reacţionat fostul şef al statului în sala de judecată, Bolcaş a răspuns că Traian Băsescu s-a comportat ca orice suspect.

”Impresiile acestui om nu mă interesează. S-a comportat ca orice suspect care s-a prezentat la parchet. Nu îi cunosc stările de spirit. Îmi este absolut indiferent”, a declarat avocatul.

Tot în cursul zilei de miercuri, la solicitarea presei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat începerea urmăririi penale faţă de fostul preşedinte al României.

"În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului.", precizează un comunicat al Ministerului Public.

Reamintim că în aprilie 2014, Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu, la momentul respectiv preşedinte în exerciţiul funcţiunii, că a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, să o determine să nu îşi mai continue activitatea în Comisia Nana. Procurorii au dispus la momentul respectiv suspendarea anchetei pe motiv că preşedintele se bucura de imunitate.

"Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupă de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", sunt declaraţiile date de Traian Băsescu care au fost considerate de Gabriela Firea drept o ameninţare şi un şantaj.

De-a lungul ultimelor zile, după ce în presă au apărut informaţii despre începerea urmăririi penale a fostului preşedinte, Traian Băsescu a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Gabrielei Firea, acuzând-o acuzând-o că a băgat mâinile în banii fostei firme a Securităţii, Crescent. Mai multe pe acest subiect, aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.