"Toţi români, toţi europeni!" - Cetăţeni din diaspora protestează împotriva "revanşei comuniştilor din PSD"

Din 2017, un uriaş drapel UE este afişat în Pieţele publice din România şi străinătate, pentru a transmite mesajul că românii îşi doresc ca ţara lor să rămână una europeană, nu să se scufunde în smârcurile corupţiei. Sâmbătă, drapelul a ajuns la Paris.
Ştafeta steagului UE la Paris
Ştafeta steagului UE la Paris (Gianina Fiordean)

Uriaşul steag UE afişat în 2017 în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, în timpul protestelor stârnite de adoptarea controversatei OUG 13, a ajuns, sâmbătă, la Paris, unde un grup de români stabiliţi în Franţa l-au întins, cu mândrie, lângă Turnul Eiffel.

"Toţi români, toţi europeni! Astăzi ştafeta steagului Uniunii Europene a ajuns şi la Paris, după Lyon şi Bruxelles.
Diaspora românească protestează unită împotriva revanşei puse la cale de comuniştii din PSD. Nici un pas înapoi!", transmite unul dintre românii care au luat parte la eveniment.

De asemenea, românii din Paris reamintesc că "steagul Uniunii Europene este încărcat de valori, poate una pentru fiecare stea care apare pe el. Şi chiar dacă sunt doar 12 stele acolo, semnificând statele membre originale, a fost purtat cu mândrie alături de cel românesc în Pieţele unde cetăţenii ţării noastre au cerut dreptate, justiţie, democraţie şi valorile unui nou început."

"În România şi în străinătate, românii au arătat că pretutindeni există voinţă şi speranţă, că suntem un popor european. Un stindard este un simbol, deci, este o năzuinţă a direcţiei în care mergem. Şi trebuie să ne asigurăm că atunci când bate vântul mai tare, când vremea e potrivnică, iar ţara noastră trece prin cele mai grele vremi, noi îl ridicăm mai sus - şi nicidecum nu-l coborâm. Asta să fie misiunea noastră!'', mai adaugă românii parizieni, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Reamintim că ştafeta Steagului Uniunii Europene a fost pornită din oraşul Galaţi. De la Galaţi, drapelul a călătorit în numeroase oraşe, fiind întins atât în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, cât şi în numeroase alte localităţi din ţară şi iată, şi străinătate.

"Mesajul nostru către toată România, către toţi românii de peste tot, către lumea întreagă este: România este şi vrea să fie în Uniunea Europeană. Noi românii vrem să ne bucurăm de valorile europene, vrem să participăm la păstrarea şi dezvoltarea valorilor europene şi vrem cu toată conştiinţa, înţelepciunea, hărnicia şi puterea să le aducem şi să le avem la noi în ţară.
De aceea, am pornit această ştafetă prin cât mai multe oraşe ale României apoi dincolo de graniţe, în diaspora", transmit autorii acestei iniţiative.