Tolontan: Oameni legaţi cu chingi de tir la un centru de boli psihice unde nu există niciun psihiatru

În România anului 2017, într-un centru neuropsihiatric, bolnavii sunt legaţi de paturi şi bănci pentru ca infirmierii să poată lucra netulburaţi la casa managerului.
Un bolnav psihic cu mâinile şi picioarele legate la Spitalul de Boli Mintale Anxian, din provincia Sichuan, China, la 24 august 2008
Un bolnav psihic cu mâinile şi picioarele legate la Spitalul de Boli Mintale Anxian, din provincia Sichuan, China, la 24 august 2008 (China Photos/Getty Images)

La Centrul Neuropsihiatric Măciuca nu există nici un medic iar infirmierii preferă să lucreze la casa managerului Sergiu Smărăndoiu mai degrabă decât să aibă grijă de bolnavi. Aşadar, pacienţii din centru stau legaţi de pat toată ziua, pentru ca cei care ar trebui să aibă grijă de ei să poată munci liniştiţi în altă parte, reiese dintr-o nouă investigaţie publicată pe tolo.ro.

”Oamenii sînt înnodaţi de glezne cu chingi de marfă, din cele folosite pentru TIR-uri, că sînt mai rezistente şi nu pot scăpa nicicum. Şi mai late, să nu-i taie”, a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor un angajat al centrului Măciuca.

În timp ce angajaţii susţin că managerul şi-a amenajat casa cu munca lor în timp ce bolnavii zăceau încătuşaţi, Sergiu Smărăndoiu se prezintă drept victimă. Potrivit tolo.ro, managerul centrului neuropsihiatric nu neagă că a luat angajaţi ”în familie” însă susţine că pozele cu pacienţi încătuşaţi, în condiţii mizere, în curte sau în saloane sunt înscenări menite să-l compromită.

Bugetul anual al Centrului de la Măciuca, unde nu există niciun psihiatru iar bolnavii sunt legaţi de paturi este de 1,5 milioane de lei. Centrul este în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, care a făcut un control şi a găsit nereguli, "dar nu mari."

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne