Tinerii din PL i-au dat o lecţie de limbă română Silviei Radu

Tinerii liberali i-au făcut cadou Silviei Radu un abecedar, menţionând că atunci când ocupi o funcţie înaltă în stat trebuie să cunoşti limba română care este fundamentul naţiunii.
Liberalii dau o lecţie de limbă română Silviei Radu
Liberalii dau o lecţie de limbă română Silviei Radu (facebook.com)

Tinerii din Partidul Liberal au organizat luni un flash-mob în faţa Primăriei municipiului Chişinău pentru a-i da o lecţie de filologie primarului interimar al Capitalei. Aceştia au atenţionat-o pe Silvia Radu să nu-şi bată joc de limba română, pentru care au luptat şi s-au sacrificat generaţii întregi.

Participanţii la flash-mob au invitat o studentă a anului doi de la facultatea de filologie care în holul instituţiei a corectat pas cu pas toate greşelile în vorbire pe care le comite Silvia Radu atunci când ţine şedinţele primăriei.

”Să vorbeşti corect limba română este o artă. Limba română este stăpână la noi în ţară şi la noi acasă. Dumneavoastră ocupând o funcţie atât de înaltă în municipiul Chişinău ar fi bine să aveţi respect pentru această limbă”, a adăugat studenta, iar pentru a o ajuta şi în practică, Ilie Creţu i-a făcut cadou Silviei Radu un abecedar. Acesta a menţionat că atunci când ocupi o funcţie înaltă în stat prima cerinţă indispensabilă este cunoaşterea limbii române care este fundamentul naţiunii.

”Primăriţa intrusă a demonstrat că are un vocabular specific celor care au paraşutat-o la Primăria Chişinău”, au subliniat liberalii, îndemnând-o pe Silvia Radu să vorbească corect limba română, chiar dacă aventura ei la primăria Capitalei ar fi la final. ”Să înveţi nu este niciodată prea târziu.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe