Tibi Uşeriu, performanţă unică în lume. Câştigă pentru a treia oară Ultramaratonul Arctic

Tiberiu Uşeriu a câştigat din nou, detaşat, Ultramaratonul Arctic, una dintre cele mai dure curse de pe mapamond. Bistriţeanul a înfruntat furtuna polară, temperaturi de -35 de grade şi a reuşit o performanţă, până acum, neegalată.
Tibi Uşeriu
Tibi Uşeriu (Tibi Uşeriu)

Românul Tiberiu Uşeriu - Tibi, cum i se spune - a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, devenind singurul om din lume care a reuşit această performanţă.

"Nu contează că unele lucruri se repetă. Ele nu sunt niciodată la fel. Vă multumesc pentru susţinere!" a scris Uşeriu pe pagina sa, după terminarea cursei.

Uşeriu a trebuit să parcurgă 617 kilometri în acest an, cu 57 mai mulţi decât în 2017, căci ediţia din acest an fiind una aniversară, cea de a zecea, organizatorii au decis să schimbe traseul şi să îl lungească cu circa 50 de kilometri, relatează digi24.ro.

Tibi Uşeriu a ajuns la linia de sosire la mare distanţă de următorul concurent, ţinând în mâini steagul României, care avea de data aceasta pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri.

Organizatorii l-au întâmpinat pe Tibi în acordurile Imnului Naţional al României şi l-au îmbrăţişat şi felicitat.

La ultramaratonul din acest an au fost înscrişi 23 de concurenţi însă condiţiile deosebit de dure i-au făcut pe 16 dintre ei să abandoneze pe parcurs. Printre aceştia s-au numărat şi alţi trei români înscrişi în competiţie: Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu.

Reamintim că Tiberiu Uşeriu, un om al cărui nume este rostit acum cu mândrie de români, a avut o poveste de viaţă ca în filme: a fost bodyguard al unui interlop sârb, autor de jafuri armate, a făcut puşcărie în Germania, iar, după gratii, avea să se redescopere pe sine şi, odată eliberat, să îşi ofere un nou început: o viaţă nouă în care, prin alergare, prin depăşirea permanentă a propriilor limite, a devenit o persoană admirată de milioane de români şi nu numai, un simbol al anduranţei şi perseverenţei.

Mai multe despre Tibi Uşeriu, puteţi afla accesând următorul link

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport