Teodorovici refuză oferta lui Iohannis: Nu este niciun război între BNR şi Guvern!

Guvernul are o relaţie instituţională cu Banca Naţională a României, aşa că nu este nevoie de mediere din partea unei alte instituţii ale statului, a afirmat ministrul de Finanţe, după ce şeful statului a anunţat că va încerca să facă o mediere între Guvernul Dăncilă şi BNR.
Eugen Orlando Teodorovici
Eugen Orlando Teodorovici (Epoch Times)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declinat oferta preşedintelui Iohannis de a media relaţia între Guvern şi BNR. Potrivit lui Teodorovici, medierea nu e necesară căci Banca Naţională şi Executivul au o relaţie de colaborare instituţională.

"Cred că nu este nevoie de o mediere. Avem un Guvern, avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională a României, am spus şi cu alte ocazii că, în calitate de ministru al Finanţelor, am avut discuţii cu domnul guvernator (al BNR - n.r.), aşa că nu cred că este nevoie să avem o astfel de mediere din partea unei alte instituţii ale statului", a declarat Teodorovici, citat de Agerpres, în cadrul unor declaraţii de presă.

Ministrul a mai adăugat că, probabil, preşedintele ţării va adresa o invitaţie la Cotroceni premierului Viorica Dăncilă, urmând ca aceasta să ia o decizie în consecinţă.

"Nu este niciun război (între BNR şi Guvern - n.r.). Eu am spus că noi colaborăm, BNR şi Ministerul Finanţelor, nu am spus că nu ne criticăm. În cadrul acestor discuţii, noi colaborăm, dar asta nu înseamnă că nu ne putem exprima alte opinii vizavi de acţiunile băncii centrale", a continuat şeful Finanţelor.

Reamintim că în contextul în care liderul PSD a susţinut că firmele străine şi Banca Naţională sunt vinovate de inflaţie, preşedintele Iohannis a anunţat luni, în faţa presei, că va încerca o mediere între Guvernul Dăncilă şi Banca Naţională a României, pentru că lucrurile "au mers prea departe".

"Am decis să încerc o mediere între Guvern şi BNR. În zilele următoare îi voi invita şi pe unii, şi pe alţii la Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele şi de ce nu se înţelege care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăţi situaţia. (...) Sper să reuşim să ajungem cumva la un numitor comun. S-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme. Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului şi ale BNR să semene, asta dintr-un motiv simplu - suntem oameni care înţelegem legile economiei şi de-o parte şi de alta şi vedem ce se întâmplă în economia românească", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne