Tenismana cehă Jana Novotna a decedat la vârsta de 49 de ani

Fosta campioană de la Wimbledon în 1998, a decedat, duminică, a anunţat Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de tenis (WTA): "După o lungă luptă cu cancerul, Jana s-a stins, înconjurată de familie, în ţara natală".
Fosta mare jucătoare cehă de tenis Jana Novotna.
Fosta mare jucătoare cehă de tenis Jana Novotna. (Captură foto)

Fosta mare jucătoare cehă de tenis Jana Novotna s-a stins din viaţă la vârsta de 49 de ani. Potrivit organizaţiei principale care se ocupă cu turneele şi circuitele profesioniste de tenis feminin la nivel mondial (WTA), campioana de la Wimbledon din 1998, s-a stins la locuinţa sa, înconjurată de familie şi prietenii apropiaţi.

''După o lungă luptă cu cancerul, Jana s-a stins, înconjurată de familie, în ţara natală'', a scris WTA.

Novotna, fost numărul unu mondial la dublu şi numărul doi mondial la simplu, a cucerit de-a lungul carierei 24 de titluri la simplu, respectiv 76 la dublu. Ea a ajuns de două ori în finala circuitului de la Wimbledon (1993 şi 1997), pe care l-a câştigat în 1998, după ce a trecut în finală de sportiva franţuzceză Nathalie Tauziat.

Palmaresul ei mai cuprinde 16 titluri de Grand Şlam, 12 la dublu şi 4 la dublu mixt, trei medalii olimpice şi un trofeu Fed Cup, în 1988 (cu Cehoslovacia).

Novotna a fost introdusă în Internaţional Tennis Hall of Fame în 2005.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport