Tehnicianul Arsene Wenger părăseşte pe Arsenal Londra, după 22 de ani de activitate

"După o analiză atentă şi în urma discuţiilor cu clubul, simt că este momentul potrivit pentru mine să mă retrag la finalul sezonului", a anunţat Wenger pe site-ul oficial al clubului englez.
Antrenorul francez Arsene Wenger.
Antrenorul francez Arsene Wenger. (Ian MacNicol / AFP / Getty Images)

Postul de antrenor al grupării din Premier League, Arsenal Londra, va rămâne vacant la finalul sezonului, după ce, potrivit comunicatului apărut pe site-ul oficial al clubului, francezul Arsene Wenger şi-a anunţat retragerea: "După o analiză atentă şi în urma discuţiilor cu clubul, simt că este momentul potrivit pentru mine să mă retrag la finalul sezonului" a scris Wenger.

În vârstă de 68 de ani, acesta a condus destinele 'tunarilor' timp de 22 de ani, devenind astfel cel mai longeviv manager în activitate din primul eşalon al sistemului de ligi ale fotbalului englez. El a preluat echipa în octombrie 1996, timp în care a cucerit trei titluri de campioană naţională (1998, 2002, 2004), şapte Cupe ale Angliei (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015 şi 2017), respectiv de şapte ori Supercupa Angliei (Community Shield).

Potrivit mass-mediei engleze, în locul lui Wenger ar putea veni germanul Thomas Tuchel (despărţit recent de Borussia Dortmund), conducerea clubului urmând să facă un anunţ în acest sens cât mai curând.