Tati, ne luăm un câine? Răspunsul tatălui este un contract cu 13 reguli

Foaia cu contractul (semnat!) a fost publicată pe situl web Reddit. Pentru a adopta un căţeluş, copiii au trebuit să accepte obligaţii şi responsabilităţi.
Câine
Câine (pixabay.com)

Să adopţi un câine nu este un angajament mic. Şi, mai devreme sau mai târziu, anumiţi părinţi se văd obligaţi să răspundă cerinţelor copiilor lor atunci când aceştia cer insistent să adopte un căţeluş. Conştienţi de consecinţe: copiii se vor juca cu el pentru un timp după care se vor plictisi, iar sarcina va rămâne pe spinarea adulţilor, obligaţi să aibă grijă de noul membru al familiei. Inclusiv plimbările nocturne şi canapele distruse.

Înainte de a lua o hotărâre, un tată britanic a adoptat un mod original şi a scris un "Family Dog Contract", un contract format din treisprezece reguli pe care fetele sale trebuiau să-l semneze înainte de a merge la cea mai apropiată crescătorie de câini. După ce a publicat fotografia cu contractul pe site-ul de ştiri sociale Reddit, utilizatorul "rjohnstone13" a primit sute de comentarii ale părinţilor care s-au aflat în aceeaşi situaţie.

Regula numărul 1: colectarea excrementelor

Prima regulă pe care o pune tatăl este de a se elibera de una dintre sarcinile cele mai enervante atunci când există un animal în casă: "Tata nu trebuie să adune excrementele. Niciodată. Copiii vor face curat de cel puţin trei ori pe săptămână, pentru satisfacţia lui tata".

Regula numărul 2: antrenarea

Dar nu numai atât, "câinele va fi antrenat să-şi facă nevoile în grădină". Mai mult, tatăl specifică chiar şi locul: între pietrele de lângă gardul vecinei Barbara. Apoi precizează: "Toţi membrii familiei sunt de acord că nu vor fi tolerate surprize pe gazon, nici în faţa casei nici în spatele casei".

Regula numărul 3: dimensiunea căţelului

Nu contează rasa, dar mărimea. "Câinele este foarte mic", adaugă tatăl. Greutatea maximă: aproximativ 4,5 kg. Pe foaia contractului, mai târziu, a făcut o corecţie cu un stilou. Se poate ajunge la 7 kg.

Regula numărul 4: nu va exista păr în casă

Pentru a nu se găsi în situaţia să spele husa canapelei în fiecare săptămână, tatăl scrie: "Câinele nu-şi pierde părul. Deloc". Ultimele cuvinte sunt subliniate .

Regula numărul 5: nu va pierde saliva permanent

O altă situaţie care tatălui nu-i place. "Câinele să nu saliveze şi să nu-i curge nasul permanent. Toţi sunt de acord că acest gen de câini sunt dezgustători".

Regula numărul 6: zgârieturile

După pierderea părului şi a salivei se ajunge la daunele mici. "Câinele nu zgârie podeaua. Pe tata nu-l interesează cum să prevină acest lucru – scurtarea atentă a unghiilor, încălţăminte, îndepărtarea chirurgicală a labelor. Toate părţile sunt de acord că câinele nu zgârie podeaua".

Regula numărul 7: spălatul

Tatăl avertizează copiii că îngrijirea vine, de asemenea, prin perie şi săpun. "Tata nu va spăla câinele. În plus, dacă tata decide că câinele are duhoare, un copil trebuie să spele câinele în termen de 24 de ore".

Regula numărul 8: daune mari sau dezastre

Mirosul de câini este destul de intens, iar daunele pot apare oricând. Aşa că tatăl doreşte să precizeze (mai ales soţiei): "În cazul în care câinele a făcut un fel de dezastru în casă şi metodele de curăţare se dovedesc a fi ineficiente, se autorizează utilizarea substanţelor chimice nocive pentru a îndepărta petele şi mirosurile"

Regula numărul 9: veto asupra numelui

Nu sunt numai responsabilităţi acordate, dar îşi afişează şi autoritatea: "Tata are dreptul de veto absolut pe numele câinelui".

Regula numărul 10: alimentaţia

"Câinele nu primeşte alimente ecologice, gourmet sau dietetice. Toate părţile sunt de acord că mâncarea tradiţională este bună".

Regula numărul 11: păstrarea distanţei

Nu există exagerări în demonstraţiile de afecţiune: "Nu se referă niciodată la câine ca şi cum ar fi un fiu sau un frate. Toate părţile sunt de acord ca un câine este un câine".

Regula numărul 12: felicitările de sărbători

Atenţie în special la felicitările prietenilor: "Numele câinelui nu este scris în felicitările de Crăciun. În plus, în cazul în care există o fotografie a câinelui pe fotografia de familie, acesta va trebui să fie un caz. Pe scurt, câinele nu va fi subiectul principal al fotografiei".

Regula numărul 13: rezumatul

Regula finală le include pe toate celelalte: "Copiii promit să nu se vor îndrăgosti niciodată de câine sau, invers, se vor plictisi. Toate părţile sunt de acord că un câine este responsabilitatea primară a copiilor pe tot parcursul vieţii lui".

În sfârşit a sosit Kershaw

Într-o altă postare, tatăl prevăzător spune epilogul poveştii, care a avut loc cu doi ani în urmă: două săptămâni de la semnarea contractului a fost adoptat un câine maidanez, în vârstă de trei ani.

Nu pierde salivă şi nici păr. Referitor la nume, părintele relatează că nu şi-a exercitat dreptul de veto: a fost numit Kershaw. Copiii au respectat regulile şi "toţi (inclusiv tata) iubesc câinele, care a devenit un plus fantastic (dar nu un membru) al familiei noastre".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură