Tăriceanu sare în ajutorul lui Dragnea. Va sesiza Curtea Constituţională pe dosarul Belina

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va sesiza Curtea Constituţională pe dosarul Belina, cu privire la un posibil conflict între Guvern şi DNA.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va sesiza CCR pe Dosarul Belina, dosar în care, reamintim, este urmărită penal Sevil Shhaideh iar Rovana Plumb - făcută scăpată de deputaţi - este suspectată de complicitate la abuz în serviciu.

"În ceea ce priveşte sesizarea CCR, v-am spus ieri că aştept punctul de vedere al experţilor. Între timp mi l-au prezentat azi de dimineaţă, prin urmare luni, săptămâna viitoare voi depune sesizarea la Curtea Constituţională", a declarat Tăriceanu, citat de gândul.info.

Reamintim că, la scurt timp după ce dosarul Belina a explodat în faţa Guvernului şi a PSD, Călin Popescu Tăriceanu a solicitat specialiştilor din cadrul Senatului să stabilească dacă este posibilă sesizarea Curţii Constituţionale pe acest dosar, cu privire la un potenţial conflict între Guvern şi DNA.

"Pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.