Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei: Nu se dă OUG pe Codurile penale. Vom merge exclusiv pe calea parlamentară

Modificarea Codurilor penale nu se va face prin ordonanţă de urgenţă, se va merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare, a anunţat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei de guvernare.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut luni, după şedinţa coaliţiei la care au participat liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă, că nu se pune problema modificării legislaţiei penale prin ordonanţă de urgenţă.

"Nu am discutat despre niciun fel de ordonanţă de modificare a Codurilor penale. Vă rog să scoateţi din discuţie acest subiect, vă spun oficial: vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare", a declarat Tăriceanu, citat de Digi24.

În acelaşi timp, liderul ALDE a exclus şi varianta asumării răspunderii Guvernului Dăncilă în Parlament: "Nu a venit nimeni cu o asemenea propunere".

Preşedintele ALDE a subliniat, însă, că va avea loc "fără îndoială" o sesiune parlamentară extraordinară, pentru a putea fi încheiate priorităţile legislative.

"Am discutat despre necesitatea ca domnul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, să elaboreze un document pe care apoi Ministerul de Externe şi Ministerul pentru Afaceri Europene să-l comunice partenerilor noştri. Acest document, evident, să vizeze un rezumat, o prezentare în rezumat, a modificărilor pe care urmează să le adoptăm pe Codul de procedură penală şi Codul penal. Cred că este nevoie de o informare corectă, obiectivă, a ceea ce se urmăreşte în Parlament", a punctat Tăriceanu.

Interesant este că liderul ALDE s-a plâns că a văzut o serie de "ştiri false" cu privire la "aşa-zise modificări care ar urma să se facă" la Codurile penale, când liderul PSD Liviu Dragnea a fost primul care a făcut aluzie la o astfel de posibilitate, în timp ce şeful PSD Vaslui a evocat-o cu subiect şi predicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne