Supravieţuitor al iadului din Colectiv: Tratamentul nostru a fost o afacere. Fură ei de la pacienţii cu cancer...

Scăpat viu şi din incendiul de la Colectiv şi cruţat de infecţiile din spitale - spre deosebire de sora lui care a murit - Adrian Albu se declară revoltat de corupţia din sistem, precum şi de nepăsarea celor care, votând penali, permit existenţa şi perpetuarea acesteia.
Adrian Albu
Adrian Albu (Mihuţ Savu, Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Noi suntem încă în Evul Mediu timpuriu, ţara funcţionând pe sistemul feudelor, a opinat miercuri seara Adrian Albu, supravieţuitor al incendiului din Colectiv, într-un interviu acordat Epoch Times, la finele celei de a 30-a ediţii a emisiunii Rezistenţa 360.

Potrivit lui Adrian, care a scăpat cu zile atât din iadul de la Colectiv cât şi de temutele infecţii intraspitaliceşti din România - spre deosebire de sora şi verişoara lui, care au murit - există o diferenţă ca de la cer la pământ între tratamentul de care a avut parte în ţară şi cel de care s-a bucurat în străinătate, după ce, finalmente, a fost transferat. Iar diferenţa are o explicaţie: Corupţia din sistemul sanitar românesc.

"Noi suntem încă în Evul Mediu timpuriu, cu tehnologia secolului 21, în care fiecare bucată este o feudă... în care avem un şef care trebuie să tragă foloase. (...) Cazul cel mai concret, am primit kituri medicale, s-a spus că aceste kituri medicale costă 2800 de lei. Am primit cutia, am ajuns acasă şi am zis ce poate să coste 2800 de lei într-o cutie. Am desfăcut-o, le-am pus pe toate aşa şi le-am căutat pe Google cât costă la farmaciile online ce am eu în cutie. Şi la farmaciile online am ajuns la totalul de 1200 şi ceva de lei, mai puţin de jumătate. Când am ajuns în Anglia, acolo am întâlnit un prieten care mi-a spus: 'gândeşte-te că din preţul pe care l-ai găsit tu, scazi TVA-ul şi scazi undeva la 40% adaosul distribuitorului, ăla e preţul real'. Deci, undeva la 700 de lei e preţul real. Diferenţa între 700 şi 2800 sunt 2100, la 300, 400 de kituri câţi bani sunt? Un apartament pe Calea Victoriei nu costă atât. (...)

Am fost foarte supărat, am pus pe Facebook şi în perioada aia făceam recuperare la Elias şi o doctoriţă de acolo îmi spune în felul următor: "De ce eşti aşa? Pentru că fură ei de la pacienţii cu cancer, te aşteptai să nu fure de la voi?" Şi am rămas.. într-un fel surprins neplăcut...", a declarat Adrian Albu.

Întrebat de ce crede că statul român a refuzat transferul răniţilor în străinătate - aşa cum reiese şi dintr-un raport dat ieri publicităţii de Digi - Adrian a fost de părere că răspunsul este tot corupţia.

"Ne întoarcem tot la corupţie. Eu mă internez într-un spital, sunt tratat şi spitalul spune că a folosit un anumit număr de consumabile, pe care de fapt nu le foloseşte dar pentru care plăteşte bani la compania care i-a vândut, companie care în loc să vândă chestiile bagă banii în buzunar şi parte din banii ăia ajung unde trebuie. Tratamentul tuturor este o afacere, nu numai al nostru. Fură ei de la pacienţii cu cancer!", spune Adrian.

O altă problemă care a permis apariţia unei astfel de tragedii este nepăsarea românilor, crede supravieţuitorul iadului din Colectiv:

"Nepăsarea restului oamenilor, celor care se duc şi votează. Pentru că pe ei nu îi interesează dacă pun un penal în funcţie, ei votează, din instinct, cum votează oile, toate după măgarul care merge în frunte", a concluzionat Adrian.