Suedia: Secţie de poliţie atacată cu o grenadă de mână

Poliţişti suedezi
Poliţişti suedezi (Jonathan Nackstrand/AFP/Getty Images)

O grenadă de mână a fost aruncată miercuri seara asupra unei secţii de poliţie din oraşul suedez Malmö, provocând o explozie puternică, conform rapoartelor media locale.

Anna Goransson, purtătoare de cuvânt a poliţiei, a declarat ziarului suedez Aftronbladet, că o echipă de genişti s-a deplasat la faţa locului, adăugând că nu au fost rănite persoane. Un număr de vehicule au fost afectate.

Autorităţile încă nu au confirmat cauza exploziei, dar mass media locală susţine că a fost folosită o grenadă de mână.

Poliţia nu a confirmat nicio arestare până acum, însă un fotograf de la Aftonbladet a afirmat că două persoane se află în custodie. Explozia a avut loc în momentul în care doi suspecţi s-au apropiat de secţia de poliţie, precizează unele rapoarte media.

În plus, poliţia a fost în stare de alertă ridicată şi a desfăşurat patrule în mai multe locaţii din oraş.

Mass media şi autorităţile locale au discutat despre posibile conexiuni între atacul de acum şi o serie de alte atacuri desfăşurate asupra unor secţii de poliţie din Suedia. În 29 decembrie 2017, o maşină de poliţie a fost distrusă în faţa unei secţii de poliţie din Malmö. În octombrie 2017, o explozie puternică în faţa unei secţii de poliţie din Helsingborg a provocat de asemenea pagube materiale semnificative. După atacul de miercuri seara, Asociaţia suedeză a Poliţiei a scris pe Twitter că “atacurile împotriva poliţiei trebuie să înceteze”.

Atacurile cu grenade din Suedia s-au intensificat începând cu 2012, deşi rata lor în 2017 a fost considerabil mai scăzută decât în anii precedenţi – de exemplu, 10 atacuri au avut loc în 2017 şi 34 în 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe