SUA: Tren plin cu republicani loveşte un camion. Internetul, plin de teorii bizare

După un accident feroviar care a avut loc miercuri în zona Washington D.C. şi care s-a soldat cu un mort şi câţiva răniţi, adepţii teoriilor conspiraţioniste au încercat să confişte ştirea pe reţelele sociale.
Accident feroviar în apropiere de Greenbrier, în Virginia de Vest, SUA, 31 ianuarie 2018.
Accident feroviar în apropiere de Greenbrier, în Virginia de Vest, SUA, 31 ianuarie 2018. (Captură Foto)

Trenul Amtrak, care transporta politicieni republicani şi membri ai familiilor acestora, a lovit un camion de gunoi la o trecere de cale ferată. Trenul se îndrepta spre Greenbrier (Virginia de Vest), unde Partidul Republican va avea seminarul anual de trei zile.

Accidentul de miercuri a provocat moartea unei persoane care se afla în camion şi rănirea câtorva.

Incidentul a dat naştere mai multor teorii ale conspiraţiei, pe fondul tensiunilor legate de ancheta privind presupusul amestec al ruşilor cu alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi legate de acuzaţiile privind adoptarea unei poziţii părtinitoare de către angajaţi ai forţelor de ordine în defavoarea preşedintelui Donald Trump.

Unele teorii susţin că incidentul feroviar a fost orchestrat de aşa-zişi actori ai “statului ascuns”, termen folosit de grupurile de dreapta pentru a descrie angajaţi guvernamentali corupţi care încearcă în secret să manipuleze politica americană.

Momentul accidentului a ridicat de asemenea unele întrebări în rândul promotorilor conspiraţiei legate de “statul ascuns”, pe fondul tensiunilor generate de eventuala publicare a unui memoriu conceput de Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor care aparent dovedeşte că elemente ale FBI au adoptat poziţii părtinitoare în defavoarea preşedintelui ţării.

Între timp, cauza incidentului este încă investigată, precizează Reuters.

O căutare pe Twitter după termenii “accident feroviar GOP” dezvăluie mesaje ale unor utilizatori care au făcut afirmaţii neverificate despre incident.

Teorii ale conspiraţiei s-au răspândit de asemenea şi pe Facebook, pe măsură ce unii utilizatori neafiliaţi la organizaţii media au început să adauge propriile comentarii la articole de ştiri postate de entităţi media reputate. Apoi, o parte din acele comentarii au apărut în partea de sus a secţiunii de ştiri a Facebook.

Facebook a răspuns la incidente, numindu-le o “experienţă negativă” şi precizând că lucrează pentru a “repara produsul”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe