SUA prelungeşte sancţiunile împotriva Coreei de Nord. Invocă o „ameninţare extraordinară”

Donald Trump
Donald Trump (Ethan Miller/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin de prelungire pentru un an a sancţiunilor aplicate împotriva Coreei de Nord, invocând „ameninţarea extraordinară” prezentată de armele nucleare ale statului comunist izolat.

Sancţiunile, impuse iniţial în 2008, au fost prelungite sâmbătă, la câteva zile după ce a scris pe Twitter că „nu mai există o ameninţare nucleară din partea Coreei de Nord”, potrivit RFE/RL.

Trump s-a întâlnit cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un în Singapore, în 12 iunie, pentru un summit istoric pe tema denuclearizării Coreei de Nord şi a reducerii tensiunilor din Peninsula Coreeană.

După summit, Trump a afirmat că sancţiunile vor rămâne în vigoare până când se va înregistra un progres tangibil în privinţa denuclearizării Nordului.

„Acţiunile şi politicile guvernului Coreei de Nord continuă să prezinte o ameninţare neobişnuită şi extraordinară pentru securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite”, conform ordinului lui Trump.

De asemenea, tot sâmbătă, Pentagonul a anunţat suspendarea pe termen nedeterminat a exerciţiilor militare comune cu Coreea de Sud, îndeplinind o promisiune făcute de Trump lui Kim în Singapore.

Trump a declarat că exerciţiile sunt „jocuri de război” şi a fost de acord cu afirmaţiile Phenianului că exerciţiile sunt „provocatoare”.

Exerciţiul Freedom Guardian urma să aibă loc în luna august între armatele sud-coreeană şi americană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe