SUA nu acceptă dispozitivele mai mari decât un telefon mobil la bordul avioanelor din 13 ţări

Oficiali ai Administraţiei SUA restricţionează temporar majoritatea dispozitivelor electronice (inclusiv laptopuri, iPad-uri sau cărţi electronice Kindle) în anumite curse aeriene care intră sau ies din ţară, conform companiei aeriene naţionale a Iordaniei.
Avion al companiei aerien Royal Jordanian.
Avion al companiei aerien Royal Jordanian. (Captură Foto)

După cum a raportat publicaţia The Hill, compania aeriană Royal Jordanian a scris luni pe Twitter că “pe baza instrucţiunilor primite de la unele departamente americane, îi informăm pe pasagerii noştri care pleacă sau sosesc din SUA că transportarea oricărui dispozitiv electronic sau electric la bordul avioanelor este strict interzisă”.

Interdicţia nu se aplică telefoanelor mobile sau dispozitivelor medicale, dar include laptop-uri, tablete, jocuri electronice şi camere de filmat. Totuşi, aceste dispozitive pot fi păstrate în bagajele din cala avioanelor.

Conform ziarului The Guardian, companiile Saudia Airlines şi Royal Jordanian aparţin unor ţări vizate de noua interdicţie, deşi lista completă încă nu a fost dezvăluită companiilor afectate.

Anunţul – descris ca o “circulară” – nu este o reglementare publică, dar companiile aeriene urmează să aplice noua normă. Companiile au primit circulara luni şi au la dispoziţie 96 de ore pentru a se conforma.

Circulara nu se referă la dispozitivele electronice de zbor (EFB) care permit echipajelor să afişeze diagrama zborului, hărţi ale aeroporturilor, precum şi alte documente digitale, de regulă stocate pe un iPad.

“Începând cu 21 martie, transportul de dispozitive electronice sau electrice în cursele aeriene spre SUA va fi permis doar în bagajele de cală, cu excepţia telefoanelor mobile şi a dispozitivelor medicale”, conform unui agent ce se ocupă de rezervarea locurilor la una dintre companiile aeriene vizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe