SUA mută un sistem de rachete de rază lungă din Iordania în Siria

Armata americană a schimbat locaţia unui nou sistem de rachete de rază lungă, montat pe un camion, din Iordania la o bază din Siria, conform unei surse din sectorul de informaţii.
Sistemul american de rachete HIMARS.
Sistemul american de rachete HIMARS. (Wikipedia.org)

Reuters a citat miercuri o sursa afirmând că sistemul High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) a fost desfăşurat la o bază situată în apropierea frontierelor Siriei cu Irakul şi Iordania.

Sistemul a sosit acum în al-Tanf şi reprezintă un impuls semnificativ pentru prezenţa militară americană în Siria, a declarat sursa, care este un înalt oficial în sectorul de informaţii. El a adăugat că HIMARS este, de asemenea, desfăşurat şi în nordul Siriei, unde forţele susţinute de SUA sunt implicate în operaţiuni de eliberare a oraşului Raqqa, ultima fortăreaţă a grupului jihadist Statul Islamic în ţara zguduită de război.

Desfăşurarea sistemului american în al-Tanf va oferi forţelor americane abilitatea de a lovi ţinte aflate într-o rază de 300 km.

Săptămâna trecută, avioanele de luptă ale coaliţiei conduse de SUA au lovit o poziţie militară siriană pe drumul spre al-Tanf, ucigând mai multe persoane şi provocând anumite pagube materiale.

SUA susţine că raidul aerian a fost desfăşurat după ce forţele siriene “au avansat în interiorul zonei de siguranţă bine delimitată în sudul Siriei”, reprezentând o ameninţare pentru “forţele partenere” aflate în al-Tanf.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe