SUA: Irwin Schiff, renumitul luptător împotriva taxelor moare în mizerie într-o închisoare federală

Renumit pentru lupta sa împotriva impozitului pe venit, Irwin Schiff a murit în închisoare – bolnav de cancer la plămâni – în ciuda eforturilor depuse de familie şi prieteni pentru a-i asigura eliberarea.
Luptătorul împotriva taxelor Irwin Schiff, a murit într-o închisoare americană la vârsta de 83 de ani
Luptătorul împotriva taxelor Irwin Schiff, a murit într-o închisoare americană la vârsta de 83 de ani (www.irwinschiff.blogspot.com)

Irwin Schiff, părintele unei mişcări contemporane de protest împotriva taxelor, a murit vineri, 16 octombrie, conform Bureau of Prisons Inmate Locator. Schiff a promovat o teorie care susţine că impozitul federal pe venituri este foarte limitat în aplicarea sa şi că americanii de rând îl plătesc pentru că sunt păcăliţi. El este autorul unor lucrări precum How Anyone Can Stop Paying Income Tax (Cum poate oricine să înceteze să plătească taxe), Federal Mafia: How It Illegally Imposes and Unlawfully Collects Income Taxes (Mafia federală: Cum impune şi colectează taxe ilegal) şi The Biggest Con: How the Government is Fleecing You.

Schiff, în vârstă de 87 de ani, a făcut cancer la plămâni, în ciuda faptului că fiul său, Peter, unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi financiari, a încercat să-i obţină eliberarea pe motive de sănătate. Atât Peter Schiff cât şi fratele său Andrew au considerat că teoriile tatălui lor sunt corecte dar au sfătuit oamenii să nu le urmeze, conform Forbes.

În 1976, credinţele lui Irwin Schiff în economia de piaţă liberă, guvernare limitată şi o interpretare strictă a Constituţiei l-au făcut să scrie prima sa carte, The Biggest Con: How the Government Is Fleecing You. Cartea a obţinut câteva premii în lumea conservatoare, primind o recenzie fabuloasă în Wall Street Journal, printre altele.

Dar Schiff a fost mult mai cunoscut pentru opoziţia sa dură faţă de impozitul federal pe venit, pentru care guvernul federal l-a etichetat drept un “opozant al taxei”.

Prima sa carte (din cele şase în total) pe acest subiect – How Anyone Can Stop Paying Income Taxes – a fost publicată în 1982 şi a devenit un best seller. Ultima sa carte, The Federal Mafia: How the Government Illegally Imposes and Unlawfully collects Income Taxes, publicată în 1992, a devenit singura carte de nonficţiune şi a doua şi ultima carte interzisă în America. Cealaltă carte interzisă este Fanny Hill; Memoirs of a Woman of Pleasure, care a fost interzisă în 1821 şi 1963 pentru obscenităţi.

Irwin Schiff a descoperit multe breşe în codul IRS (Internal Revenue Service) şi considera că majoritatea oamenilor nu sunt obligaţi impozitării pe venit. IRS a încercat să-i interzică lucrarea şi l-a aruncat în închisoare pentru a-l reduce la tăcere.

Judecătorul Robert Dawson nu i-a oferit lui Schiff un proces corect. Schiff nu a avut voie să îşi prezinte martori şi IRS nici măcar nu a putut să definească în mod clar legea pe care ar fi încălcat-o Schiff.

De fapt, Schiff a fost deţinut politic pentru exercitarea libertăţii de exprimare şi pentru că a expus cea mai mare înşelăciune din istoria Statelor Unite.

Cruciada sa pentru a forţa guvernul să se supună legii l-a costat trei sentinţe de închisoare, pe ultima dintre ele, de 14 ani, a început să o ispăşească în urmă cu un deceniu, la vârsta de 77 de ani.

Acea sentinţă s-a transformat într-o condamnare la moarte, deoarece Schiff nu a reuşit să supravieţuiască până la eliberarea sa, programată pentru 2017. El a murit din cauza unui cancer de piele care nu a fost diagnosticat şi tratat în perioada în care s-a aflat în închisoarea federală. Cancerul la piele a dus apoi la o formă agresivă de cancer la plămân. Schiff a murit la două luni după primul diagnostic.

În momentul în care i s-a diagnosticat boala, la începutul lunii august, doctorii i-au mai dat între 4 şi 6 luni de viaţă. Familia sa a încercat să îl scoată din închisoare din acest motiv, astfel încât acesta să îşi poată trăi ultimele luni de viaţă împreună cu familia.

Dar Schiff nu a trăit suficient de mult pentru ca procesul birocratic să fie finalizat. La două luni după începerea acelui proces, în ciuda ajutorului combinat al unui congressman democrat şi al unui senator republican, petiţia să mai avea nevoie o ultimă semnătură, care nu a mai venit. De fapt, conform surselor, administraţia închisorii dorea de asemenea să-l elibereze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe