SUA creşte extracţia de petrol, preţul barilului scade

Preţurile la petrol au scăzut luni după ce mărirea numărului de platforme petroliere ale SUA a indicat o creştere suplimentară a producţiei americane de petrol, lucru care ar putea submina eforturile conduse de OPEC pentru îmbunătăţirea situaţiei de pe pieţe.
(Getty Images)

O declaraţie publicată de ministrul Petrolului din Kuweit – în care a afirmat că OPEC şi alţi producători de petrol vor studia, până în iunie 2018, posibilitatea ieşirii din acordul pentru reducerea globală a producţiei petroliere – a afectat de asemenea preţurile, au declarat traderii.

Numărul de platforme petroliere care caută o nouă sursă de petrol în SUA a crescut cu 2 în ultimele câteva zile, ajungând la 751, cel mai înalt nivel începând cu luna septembrie, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute compania pentru servicii energetice Baker Hughes. Compania este deţinută de General Electric Co.

Creşterea producţiei petroliere americane conduce la subminarea eforturilor depuse de Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi de un grup de producători non-OPEC, inclusiv Rusia, pentru impulsionarea creşterii preţurilor prin reducerea producţiei.

OPEC şi aliaţii săi au început să reducă producţia în ianuarie 2016 şi, în prezent, plănuiesc să continue să facă acest lucru pe parcursul anului 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie