SUA, Coreea de Sud şi Japonia cer Phenianului să pună capăt provocărilor “iresponsabile”

Înalţi oficiali din domeniul apărării din SUA, Coreea de Sud şi Japonia au purtat discuţii trilaterale în cadrul cărora au cerut Coreei de Nord să se îndepărteze de “calea sa distructivă şi necugetată” a dezvoltării de arme nucleare, a precizat armata americană într-o declaraţie.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (KCNA/AFP/Getty Images)

Generalul Joseph Dunford, şeful Statului Major al armatei americane, i-a primit duminică pe omologii săi sud-coreean şi nipon la sediul Comandamentului American din Pacific în Hawaii pentru a discuta despre recentele teste nucleare şi de rachete balistice desfăşurate de Coreea de Nord.

“Ei toţi au cerut Coreei de Nord să se abţină de la provocări iresponsabile care agravează tensiunile regionale şi să se îndepărteze de la calea sa distructivă şi necugetată a dezvoltării [de arme nucleare]”, potrivit declaraţiei.

Vinerea trecută, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a relansat războiul cuvintelor când a precizat că SUA “ia măsuri criminale prin declanşarea unui război de agresiune”, potrivit mass mediei nord-coreene de stat.

Între timp, mulţi analişti consideră că Phenianul doreşte să lanseze cel puţin încă o rachetă balistică intercontinentală în viitorul apropiat, iar un diplomat senior din Phenian a avertizat joia trecută că ar trebui luată în considerare posibilitatea unui test nuclear atmosferic deasupra Oceanului Pacific. Un astfel de test va fi văzut de unele elemente ale conducerii din SUA ca un atac asupra teritoriului american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe