Ştiţi cumva în ce parte se află oraşul? Un elicopter se pierde şi aterizează pe un drum să ceară ajutor

Elicopter rus
Elicopter rus (captură video)

Un elicopter de transport rus a realizat o aterizare spectaculoasă pe un drum din Republica Kazahstan, blocând un convoi de camioane. Cum nu aveau de ales, conducătorii camioanelor au contemplat scena. Dar elicopterul nu a fost singurul lucru pe care l-au observat.

Înmărmuriţi de ceea ce se întâmpla, şoferii au văzut cum un om de înălţime medie a coborât rapid din elicopter şi s-a îndreptat, fugind, spre unul dintre camioanele oprite pentru a cere informaţii despre cum să ajungă la cel mai apropiat oraş.

Şoferul camionului îi dă indicaţii folosind braţele îndreptate în direcţii diferite şi, în cele din urmă, omul s-a întors la elicopter.

"S-au pierdut", se aude o voce dintr-un camion care înregistrează scena. "Cum poţi să te pierzi în stepă? Cum naiba poţi să te pierzi în stepă?", spune o altă voce.

Scena capturată de camera video a unuia dintre şoferii de camion, s-a răspândit rapid pe reţelele sociale având un mare impact media. Atât de mult, încât povestea a ajuns la Ministerul Apărării din Kazahstan, care a răspuns că acesta era un "exerciţiu de orientare vizuală planificat", în care piloţii stagiari trebuie să se orienteze inclusiv cerând informaţii altor persoane. Deci, exerciţiul a fost finalizat cu succes.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură