Ştiri pe scurt: Alin Moldoveanu locul doi la ''InterShoot The Netherlands''

Campionul olimpic Alin Moldoveanu
Campionul olimpic Alin Moldoveanu (MARWAN NAAMANI / AFP / GettyImages)

Campionul olimpic la puşcă aer comprimat, Alin Moldoveanu, a ocupat locul al doilea în cel de-al treilea concurs din cadrul competiţiei de tir ''InterShoot The Netherlands'', care a avut loc la Haga (Olanda). Moldoveanu, 205,8 puncte, a fost devansat de alt campion olimpic (Beijing 2008), indianul Abhinav Bindra, cu 207,8 puncte.


* Echipa feminină de handbal U Jolidon Cluj va întâlni formaţia maghiară Fehérvár KC în sferturile de finală ale Cupei EHF, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Viena. Echipa antrenată de Horaţiu Paşca va juca primul meci pe teren propriu, pe 1 sau 2 martie, iar returul la Székesfehérvár, pe 8 sau 9 martie.

* Vlad Chiricheş, fotbalistul român al echipei engleze Tottenham, va fi indisponibil încă şase săptămâni din cauza accidentării la spate pe care a suferit-o la sfârşitul lui ianuarie şi care este mai gravă decât s-a crezut iniţial, anunţă cotidianul britanic The Daily Mirror.

* Românii Paul Constantin Pepene şi Florin Daniel Pripici nu au reuşit să treacă de prima fază a calificărilor probei masculine individuale de sprint, stilul liber, marţi, în concursul de schi fond din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Pepene a ocupat locul 65 în calificări, iar Pripici a încheiat cursa pe 68.

* Fondista română Timea Sara a ratat accederea în sferturile de finală ale probei feminine de sprint la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, marţi, după ce a ocupat doar locul 49 în calificări. Sara a sosit la 16 sec 09/100 de ocupanta primului loc, Maiken Caspersen Falla (Norvegia), care a încheiat cursa în 2 min 32 sec 07/100.

* Starul schiului alpin american Bode Miller a afirmat, marţi, că regretă că nu şi-a remediat mica problemă de vedere printr-o operaţie laser înaintea Jocurilor Olimpice de la Soci, ceea ce i-ar fi fost de ajutor în proba de coborâre de duminică.

* Canadianca Dara Howell, de 19 ani, a devenit marţi prima campioană olimpică a probei de slopestyle la schi freestyle, după ce s-a impus impus în finala Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci cu 94,20 puncte. Howell a fosst urmată în clasament de americanca Devin Logan (85,40 puncte) şi de canadianca Kim Lamarre (85,00).

* Incidentul tehnic de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, în urma căruia sigla olimpică a avut doar 4 inele în loc de 5, i-a inspirat pe comercianţii chinezi de a transfera acea imagine pe tricouri şi alte produse, relatează agenţia spaniolă EFE.

* Confruntat cu lipsa unui sprijin din partea statului pe care-l reprezintă, singurul reprezentant al Filipinelor la Soci, patinatorul Michael Christian Martínez, s-a văzut nevoit să-şi ipotecheze locuinţa pentru a-şi îndeplini visul de a participa la Jocurile Olimpice de la Soci, transmite marţi EFE.

* Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a ridicat suspendarea dictată împotriva comitetului olimpic indian, după cum a declarat marţi pentru Reuters ''o sursă apropiată deciziei''.

* Indivizi neidentificaţi i-au furat fotbalistului Robert Lewandowski, atacantul polonez de la Borussia Dortmund, toate cele patru roţi ale automobilului său de lux, un Porche Cayenne GTS, informează marţi EFE.

* Clubul de fotbal Penarol Montevideo, unul dintre cele mai titrate din America de Sud, a început construcţia noului său stadion cu o capacitate de 40.000 de locuri într-o suburbie a capitalei uruguayene.

* Un kenyan, fan al echipei de fotbal Arsenal Londra, l-a înjunghiat mortal pe un conaţional ce susţinea formaţia Liverpool, în timp ce urmărea meciul dintre cele două echipe câştigat sâmbătă de ''cormorani'' cu 5-1 în Premier League, relatează agenţia Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport