Statul reia împrumuturile pe termen scurt de la populaţie

Ministerul Finanţelor propune un nou program prin care să se împrumute direct de la populaţie, în cadrul noii strategii de administrare a datoriei.
(Captură Foto)

Populaţia va putea subscrie certificate de trezorerie la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, relatează digi24.ro. Potrivit sursei citate, certificatele sunt titluri de stat cu o scadenţă de până la un an.

"Pentru creşterea accesibilităţii persoanelor fizice la cumpărarea titlurilor de stat, se va introduce Programul Tezaur, prin intermediul căruia populaţia va putea subscrie certificate de trezorerie la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, şi se va continua Programul FIDELIS de emisiuni de titluri de stat pentru populaţie prin intermediul pieţei bursiere", se precizează într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Certificate de trezorerie cu discount se cumpără de investitor la un preţ mai mic decât valoarea nominală, la scadenţă cumpărătorul urmând să încaseze valoarea nominală.

Ministerul a precizat, în comunicatul transmis presei, şi valoarea la zi a buffer-ului constituit la Trezorerie.

"În prezent, rezerva în valută este de circa 6,3 miliarde euro şi este pusă la dispoziţia Trezoreriei Statului în scop prudenţial, pentru a limita riscul de refinanţare", arată comunicatul.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie