Statul 'răsplăteşte' cetăţeanul. Tânără, amendată după ce a reclamat un posibil transport ilegal de lemne

Stop defrişărilor.
Stop defrişărilor. (Greenpeace)

O tânără din Iaşi a fost amendată cu 500 de lei după ce a sunat la 112 pentru a reclama un posibil transport ilegal de lemne. Amenda i-a fost dat pe motiv că vehicul înregistrase transportul cu numărul de înmatriculare al semiremorcei şi nu al capului de TIR şi, din acest motiv, poliţiştii au considerat că tânăra a folosit abuziv serviciul 112, relatează Adevărul.

Pe 28 octombrie, Iulia Cojocea, din Iaşi, mergea cu maşina către Pojorâta, judeţul Suceava, iar în zona Câmpulung Moldovenesc a observat un vehicul format dintr-un cap de TIR şi semiremorcă ce transporta lemne. După ce a verificat numărul de înmatriculare în aplicaţia Inspectorul Pădurii şi a constatat că acesta nu figurează în baza de date, a sunat la 112. Apelul său a fost transferat la poliţie, unde persoana cu care a stat de vorbă i-a transmis tinerei că va face personal verificări la faţa locului. După câteva minute, a fost din nou contactată de poliţie, pentru a i se cere datele personale.

„Am întrebat pentru ce are nevoie şi mi-a zis că trebuie să îmi trimită un răspuns oficial la sesizarea făcută. Zilele trecute am primit o recomandată de la Poliţia din Câmpulung în care se spune că am fost amendată cu 500 de lei pentru că am sesizat abuziv serviciul 112. Am sunat azi la Poliţia din Câmpulung şi mi-au zis că eu am verificat numărul de la capul de TIR, şi nu de la semiremorcă care transporta lemne“, a relatat Cojocea pentru Adevărul.

Poliţia Câmpulung i-a transmis că vehiculul respectiv înregistrase transportul de lemne pe numărul de înmatriculare al semiremorcii, şi nu pe cel al capului de TIR, pe care tânăra îl verificase în aplicaţie şi au decis să o amendeze cu 500 de lei.

Iulia Cojocea spune însă că nu se va lăsa descurajată de amendă şi că va continua să facă sesizări cu privire la posibile transporturi ilegale de lemne dacă ceva i se pare în neregulă. Nu în ultimul rând, femeia se declară dezamăgită de modul în care au reacţionat autorităţile.