Stanomir: Regimul Dragnea e în război cu România. Rezistenţa e condiţia fără de care riscăm recăderea în dictatură

Regimul Dragnea în război cu naţiunea. Este un război în care nu trebuie să fim înfrânţi, a fost mesajul transmis de politologul Ioan Stanomir, după şedinţa liderilor PSD care a avut loc după condamnarea lui Liviu Dragnea, în primă instanţă, la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Regimul Dragnea a intrat în cea din urmă fază a războiului pe care îl poartă cu România. Pentru cetăţeni, rezistenţa este condiţia fără de care riscăm recăderea în dictatură, iar presiunea publică are ca menire esenţială forţarea adoptării unei soluţii politice - înlăturarea lui Liviu Dragnea şi debarcarea cabinetului Dăncilă, a tras un semnal de alarmă într-un editorial publicat sâmbătă, în marginaliaetc.ro, politologul Ioan Stanomir.

"Declaraţiile de ieri ale lui Liviu Dragnea sunt lipsite de orice ambiguitate. Ele anunţă, cu brutalitate autocratică, iniţierea atacului menit să ducă la salvarea sa şi a regimului cu care se confundă. Programul pe care îl schiţează este cât se poate de clar şi el vizează trecerea de la o dictatură parlamentară la tirania fondată pe acţiunea executivului.

Căci cum altfel poate fi citită critica lui Liviu Dragnea la adresa lentorii procedurii de modificare a legislaţiei penale decât ca un apel, direct şi lipsit de echivoc, la utilizarea ordonanţelor de urgenţă. Ca şi în iarna anului trecut, cea din urmă armă instituţională la care recurge regimul său este această legiferare ce exclude orice posibilitate de cenzură din partea opoziţiei. De această dată, însă, Liviu Dragnea beneficiază de un avantaj semnificativ, graţie obedienţei premierului Viorica Dăncilă.

Ordonanţele de urgenţă devin, în acest moment istoric pe care îl traversăm, pârghia de care regimul Dragnea se serveşte în războiul pe care îl poartă împotriva propriei ţări. Măştile au căzut. Programul de guvernare, invocat obsesiv în alocuţiunea de ieri, se reduce, în cele din urmă, la instituirea impunităţii penale şi la abolirea acelor articole de lege potenţial periculoase. În România regimului Dragnea, infractorii sunt singurii care contează. Doar în numele lor vorbeşte actuala putere şi în apărarea intereselor lor acţionează ea. Regimul Dragnea a trecut, o dată cu ziua de ieri, Rubiconul. Nu ne mai putem aştepta la moderaţie şi la reţinere din partea acestei structuri pe care o domină, autocratic."

Pentru a citi în continuare editorialul lui Stanomir, intitulat "Regimul Dragnea în război cu naţiunea", intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne