Şora: "Nu poţi fi bogat într-o ţară de săraci, NU POŢI!"

Ca să fii bogat trebuie să te lupţi şi să contribui la îmbogăţirea ţării tale, a tuturor celor din jurul tău. Dacă ei sunt bogaţi şi tu poţi fi bogat alături de ei. Dacă trăiesc în mizerie nici tu nu vei putea să fii bogat, crede filozoful Mihai Şora.
Mihai Şora
Mihai Şora (Epoch Times România)

Invitat la Rezistenţa TV, filozoful i-a urat României să prospere. Căci, dacă ţara nu este prosperă, nici oamenii nu pot fi prosperi, a explicat Şora.

Prosperitatea individuală - prin prosperitate înţelegându-se inclusiv înălţarea fiinţei morale, nu doar bogăţia materială - nu se poate concepe în lipsa binelui general, a explicat filozoful. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că pentru a le fi bine trebuie să le pese de binele celor din jur şi să se implice pentru binele colectiv.

"O zicală populară, care dacă ar fi aplicată într-adevăr, ar ameliora cu mult situaţia din jurul nostru: "Ce ţie nu-ţi place, nu îi face altuia!" Asta înseamnă că trebuie să faci tuturor celor din jurul tău ce ţi-ar plăcea să ţi se facă ţie, ce ar constitui binele tău. Trebuie să te gândeşti la binele celui din jurul tău, ca să-l faci. Şi care, de fapt, este condiţia însăşi a propriului tău bine.

E imposibil să fii bogat într-o ţară mizeră. Pentru ca să fii bogat trebuie să te lupţi şi să contribui la îmbogăţirea ţării tale, adică a tuturor celor din jurul tău. Dacă ei sunt bogaţi şi tu poţi fi bogat alături de ei. Dacă trăiesc în mizerie, e imposibil ca tu să fii bogat!", a explicat Şora, la Rezistenţa TV.

"Nu poţi fi bogat într-o ţară de săraci, NU POTI! Te expatriezi şi te duci să fii bogat cu bogăţia ta într-o altă ţară în care oamenii sunt bogaţi. Dar într-o ţară de săraci nu poţi să fii bogat, nu poţi, pe drumuri cu hârtoape, în oraşe mizerabile, în reţele publice care nu sunt bine constituite, reţelele de apă, de drumuri, şosele, şcoli s.a.m.d. Într-o ţară de săraci îţi cumperi maşină luxoasă şi umbli pe drumuri cu hârtoape, nu se poate! (...)

Nu poţi să îţi clădeşti bogăţia pe mizeria tuturor celor din jurul tău. Nu poţi avea un castel care e înconjurat de băltoace, nu se poate. Pentru ca să ai un castel trebuie să ai o reţea să îi aducă lumină, apă, să aibă şosele, ca să aibă posibilitatea de a circula, pentru asta trebuie să existe o societate", a mai precizat Mihai Şora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne